De ce sa alegi cel mai bun VPN?

Printre cookies, trackers si legi privind confidentialitatea datelor, sa iti protejezi datele private sau informatiile pe Internet a devenit un lucru foarte important in societatea noastra contemporana.

Cea mai buna modalitate de a te proteja, de a impiedica publicitatea, dar si pe cei care ti-o iau pe urme este folosirea unui VPN.

VPN inseamna virtual Private Network si ideea sa de baza este sa creeze o retea privata intre doua calculatoare izolate de restul lumii. Aceasta functionalitate este folosita mereu de catre firme pentru a putea avea acces la servere de la distanta, atunci cand cineva se afla in deplasare, de exemplu.

Dar, este din ce in ce mai folosita si de catre marele public pentru a se proteja. Un VPN poate actiona ca o pasarela inspre Internet, camufland adresa de IP a utilizatorului real.

De ce ai nevoie de un VPN?

Cel mai bun VPN reprezinta singura modalitate de a  te bucura de mai multa securitate si de a avea acces la resursele unei retele unde nu esti conectat fizic. Iata deci de ce ai putea avea nevoie de un VPN.

Daca esti intr-o retea publica precum un aeroport sau o cyber cafenea. Daca folosesti un WLAN public, atunci un VPN este cel mai bun prieten al tau. Chiar daca este protejat de o parola. Vei adauga astfel un strat suplimentar pentru protectia datelor tale.

Daca esti in calatorie. Daca esti in calatorie si esti in tari unde Facebook nu este disponibil de exemplu, aici intrand China, vei avea nevoie de un VPN pentru a avea acces la serviciile din afara acestei tari. In mod normal, aceste servicii de streaming pe care le platesti acasa, sunt blocate in alta tara din cauza problemelor juridice internationale. Dar cu un VPN, te vei putea bucura de ele ca si acasa.

Daca vrei pur si simplu putina intimitate. In acest fel, nu vei lasa urme pe Internet care pot sa fie spionate de catre furnizorii tai de acces.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns