Brave lanseaza un motor de cautare etic pentru a face concurenta lui Google

Un motor de cautare mai respectuos cu viata privata si garantat fara tracking, Brave spera sa se impuna drept o alternativa mai etica pentru giganticul Google.
In timp ce motoroul de cautare Google reprezinta numai putin de 90% din piata internationala, mondiala, anumite initiative mai etice vor sa se impuna si ele pe piata. Dupa Ecosia sau Qwant, Brave a lansat Brave Search, propriul sau motor de cautare gandit drept o alternativa mai respectuoasa a vietii private.

Dezvoltat pentru moment in versiune beta, acest nou motor de cautare va putea fi integrat direct in Chrome, Safari sau Firefox.
Chiar daca Brave Search nu si-a dorit vreodata cu adevarat sa faca concurenta directa celebrului motor de cautare Google, acesta este o consecinta directa a evolutiei logice a firmei. De ceva ani, Brave propune deja internautilor un navigator web care respecta viata privata, capabil sa blocheze direct trackerele publicitare, dar si anunturile pop-up si video-urile.

Este un motor de cautare finantat datorita publicitatii. In mod evident, crearea unui nou motor de cautare fara colectare de date are un anumit cost. Brave propune astfel doua variante- o varianta finantata sustinuta de publicitate si o verrsiune premium care nu va avea publicitate dar, care va avea nevoie de un abonament, al carui pret inca nu a fost precizat.

Pentru a functiona, Brave nu are nevoie nici de Bing, nici de Google, ci se bazeaza pe propriul sau index.

Brave Search se bazeaza pe un index complet diferit si independent si nu urmareste utilizatorii in functie de cautarile lor sau de click-uri. O initiativa foarte buna, chiar daca rezultatele nu sunt atat de eficiente ca si in cazul motorului cel mai folosit de cautare, Google.

Vezi si:  Catalogul firmelor de web design

Ce parere ai? Il vei incerca? Te tenteaza? Crezi ca se va bucura de succes la fel ca alte motoare de cautare consacrate precum Google?

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns