Masina Polestar 3 va fi un SUV electric fabricat in Statele Unite

Polestar, tanara marca suedeza de vehicule electrice de lux, a anuntat recent ca al treilea model de masina va fi un SUV foarte performant si ca acesta va fi fabricat in Statele Unite. Mai precis, intr-o uzina din Carolina de Sud, pe care Volvo o foloseste pentru berlina sa S60 si bineinteles pentru XC90 de noua generatie.
Numita in mod natural Polestar 3, aceasta va urma dupa masina coupe hibrida reincarcabila Polestar 1 si dupa berlina cu haion Polestar 2, numita Cea mai buna masina noua a anului 2021.

Nu se stiu insa foarte multe detalii cu privire la noua masina SUV, dar se stie deja ca nu va fi versiunea de productie a conceptului Polestar Precept. Este vorba desspre un model cu totul diferit.

Compania Polestar vorbeste despre o masina SUV aerodinamica care din imagini se pare ca seamana putin cu masina BMW X4 sau un Mercedes Benz GLC Coupe, chiar si cu noua masina Volvo C40.

Masina Polestar 3 este de altfel cea care va inaugura un alt tip de arhitectura pentru masinile electrice din grupul Volvo, dar inca nu se stie care va fi configuratia motrica de utilizat. Sa ne amintim ca masina Polestar 2 este cea care imbina doua motoare electrice care produc un total de 408 cai si ca bateria sa de 78 kWh are o autonomie de 375 de km. O singura versiune de motor de 203 cai si cu roti motrice in spate se adauga pentru anul 2022, marind autonomia la pana 418 km.

Sistemul de infodivertisment este cel care va fi propulsat tot de Android si tehnologiile care permit un condus semi-autonom vor face parte si ele din ecuatie.

Modelele din 2022 si 2023 vor rivaliza cu masini precum Tesla Model Y, BMW iX sau Cadillac LYRIQ.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns