Mazda CX -30, mai voluminoasa si mai spatioasa

Deja prezenta in categoria masinilor multisegment compacte, Mazda revine cu un nou model, CX.-30. Si chiar daca seamana putin cu celalt model al sau, CX-3, noua CX-30 este mai sptioasa si mai voluminoasa.

De ce? Raspunsul este pentru ca Mazda CX-30 a fost conceputa pe platfroma Mazda 3, in timp ce modelul CX-3 a fost conceput pe baza Mazda 2.

Se regaseste la Mazda CX-3 acelasi confort si placere in condus, la fel ca si la Mazda 3 Sport, dar ai senzatia ca de data aceasta conduci un SUV. In plus, versiunea cu tractiune integrala precum cea incercata cu versiunea GT face ca aceasta sa fie foarte usor de condus pe zapada.

Mazda CX-30 propune doua motoare. Unul patru cilindri de 2, 0 litri sau unul de 2, 5 litri, ambele echipate cu tehnologia Sky-Activ-G. in versiunea mai scumpa, GT, acelasi motor de patru cilindri si de 2,5 litri propune chiar dezactivarea clinidrilor. Mazda anunta de altfel, 9,5 litri pe 100 de km in oras si 7, 4 litri pe 100 de km pentru acest motor din urma.

Comportamentul pe sosea al masinii CX-30 este mai dinamic si mai suplu decat al masinii CX-3. Diferenta de pret se afla intre 2800 si 2900 de dolari in functie de dotari, destul de scump pentru unii, destul de ieftin pentru altii.

In ceea ce priveste confortul ocupantilor sai, am ptea spune ca doi adulti si jumatate pot sa stea linistiti in spate.

Haionul este destul de spatios si ofera mai mult spatiu decat Mazda 3 Sport. In orice caz, este masina ideala care se adapteaza de minune stilului tau de viata. Este la fel de seducatoare ca si o masina coupe si la fel de robusta ca si un SUV. Deci te vei bucura de cele mai bune conditii.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns