Google si uneltele sale pentru webmasteri

Pentru orice webmaster importanta uneltelor este cruciala in crearea unui site web profesional si binenteles personalizat. O parte din uneltele profesionale de care se foloseste si care ii sunt accesibile sunt oferite gratuit chiar de Google.

Acesta ofera doua unelte foarte importante de analiza si monitorizare site ce fac ca munca oricarui webmaster sa fie mult mai usoara. Google webmastertool ofera multe date despre un site si cum este perceput acesta in mediul online, pozitia acestuia pe diferite cuvinte cheie, link-uri ce dau catre site-ul nostru si multe alte informatii care ne ajuta foarte mult.

O alta unealta este cea de analiza si se numeste Google analytics. Aceasta ofera multe date despre site-ul nostru iar cele mai importante sunt numarul de vizite, timpul cat s-a stat pe ste, rata de respingere, sursele din care au venit utilizatorii si numarul unic al acestora pe o anumita unitate de timp.

Acestea reprezinta doar o fractie din volumul de date pe care ni-l ofera Google prin uneltele sale. Un alt set de unelte le putem gasi si in diferite site-uri cu renume ce ne aduc si mai multe date despre comportamentul site-ului nostru in mediul online. Asadar nu va fie teama sa le folositi indiferent daca vreti sa obtineti date despre optimizarea SEO a site-ului sau din simpla curiozitate.

GD Star Rating
loading...
Google si uneltele sale pentru webmasteri, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns