Cum se realizeaza optimizarea unui site

Cum se realizeaza optimizarea unui site

Stii ce este optimizarea SEO? Ei bine, este o sintagma care se afla tot mai des pe buzele persoanelor care detin site-uri sau care doresc sa isi faca afacerea cunoscuta si in mediul online.

Mai pe scurt atunci cand vorbim de Optimizare SEO trebuie sa ai clar trei pasi in  minte : motorul de cautare – Google, site-ul si nu in ultimul rand utilizatorul. Descopera pe acest site mai multe informatii despre SEO.

  De cate tipuri sunt site-urile

In ceea ce privesc tipurile de site, trebuie sa stii ca exista trei mari categorii, si anume:

Site-uri de tip e-commerce, adica magazin online

Site-uri de prezentare, in care se vor prezenta anumite produse sau servicii

Site-uri de continut, mai exact blog, reviste sau ziare online

Diferente intre aceste trei tipuri de site-uri este intentia utilizatorului. Optimizarea SEO este optimizarea tehnica si de continut a unui site astfel incat acesta sa raspunda cat mai bine nevoilor utilizatorilor. Prin aceasta optimizare site-urile ajung sa se plaseze pe o pozitie cat mai buna pe pagina de rezultate Google.

Mai inainte de orice campania SEO este foarte importanta ca sa iti poti cunoaste si sa iti intelegi utilizatorul. Abia dupa ce stii exact ce cauta utilizatorul tau te vei putea focusa pe cuvintele cheie.

Cuvintele cheie trebuie sa arate produsele, serviciile sau continutul de pe site. Optimizarea SEO a imaginii este un alt aspect important. In aceasta privinta exista trei aspecte carora trebuie sa le acorzi atentie:

  1. Optimizarea fisierului care iti va asigura viteza de incarcare a site-ului. Acesta este un aspect important pentru pozitionarea site-ului in rezultatele Google.
  2. Tag-ul ALT – este un tag foarte important care te va ajuta ca imaginea de pe site-ul tau sa apara in rezultatele de cautare a imaginilor in Google. Asta va insemna mai mult trafic pe site-ul tau.
  3. Tagul Title – este mesajul sau fragmentul de text care apare atunci cand trecem cursorul peste imaginea in cauza.

Ca site-ul tau sa fie optimizat SEO trebuie sa ai in vedere toate cele de mai sus si in plus trebuie sa ai un continut pe site destul de calitativ. Trebuie sa te exprimi foart bine si continutul sa fie de valoare mai ales pentru utilizator.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns