Atentie la design-ul website-ului dumneavoastra – afecteaza audienta!

design site
design site

Scopul unui website este sa obtina audienta cat mai mare. Atunci cand se baga bani in publicitate, prin diferite canale de promovare online (seo, adwords, facebook etc), iar pe termen lung, vizitatorii dvs. nu se intorc, inseamna ca problema este situl. Un website poate pierde vizitatori din variate motive: o viteza slaba de incarcare a paginilor, o baza de informatii slaba, produse de proasta calitate, dar si din cauza designului. in acest articol vom trata pe scurt capitolul design web.

Care este scopul unui design web eficient?

Webmasterii trebuie sa inteleaga ca siturile nu sunt mai mult decat simple instrumente de comunicare – avand ca principal scop servirea de informatii sau, dupa caz, a unor produse si servicii. Pentru ca internetul este foarte bogat si plin de varietate, consumatorul de rand are nevoie sa gaseasca informatiile dorite intr-un timp cat mai scurt, fara prea multe clickuri – pentru ca altfel, riscati sa-l pierdeti.

Cum se eficientizeaza un design web pentru o mai buna audienta online?

La acest capitol se pot scrie zeci de pagini, insa ne vom rezuma doar la cateva elemente la care orice proprietar de situri web ar trebui sa fie atent:

Schimbarea culorilor linkurilor deja accesate – Pentru ca un website bogat in informatii are extrem de multe pagini, este important sa oferi vizitatorului o “busola”, pentru a sti pe ce pagini a intrat deja si care au ramas necitite. Schimbarea culorii linkului pentru paginile deja accesate poate fi un indicator extrem de util.

Paleta de culori – Culorile stridente sau background-ul negru poate face dificila activitatea internautului. Culorile se aleg in asa fel incat unele elemente importante sa fie scoase in evidenta, iar restul informatiilor sa poata fi citite usor. De exemplu, un background negru cu font de culoare gri ar descuraja enorm citirea paginilor.

Vezi si:  Service laptop sector 4: Doua defectiuni frecvente

Rezolutia sitului web – O problema majora o reprezinta si varietatea de monitoare care afiseaza continutul sitului. Unele suporta o rezolutie mare, in timp ce altele afiseaza continutul la o rezolutie mica. Conform w3schools, cea mai folosita rezolutie, in Ianuarie 2012, a fost de 1366×768. Cea mai buna solutie in acest caz este “Responsive web design” – care ofera adaptabilitate oricarei rezolutii, solutie pe care o firma de web design o poate oferi.

Acestea sunt 3 puncte principale tratate foarte pe scurt, insa ar fi mult mai multe de vorbit, mai ales in cazul siturile ecommerce care, daca nu sunt create simplu, mai ales pe partea de de comanda online, rata de conversie poate transforma un website cu produse bune, intr-un esec.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns