Vacantele si jocurile

| De toate pentru toti | ianuarie 30, 2017

jocuriVin vacantele si automat, tendinta celor tineri mai ales este de a se refugia in jocuri si mai putin in activitati creative, de societate, tabere sau excursii. Sau, mai nou, chiar daca sunt in excursii, nu se pot opri din a da check-in din fiecare oras prin care trec. La ce folos? Care mai este scopul atunci? Pentru ce sa mai mergi la munte cand ai mereu internetul pe smartphone? De ce sa mai mergi la mare cand stai in sezlong cu laptopul in brate? De ce mai sunt vacantele pentru cei mici cand ei stau toata ziua in fata calculatorului?

Iata o serie de intrebari la care fiecare dintre noi ar trebui sa-si raspunda, fie ca e tanar, adult, parinte sau copil. Dintre aceste multe intrebari, eu as incerca sa gasesc solutii pentru una din probleme. Mai exact, parintii ar trebui sa invete care sunt jocurile benefice pentru copiii lor si care nu.

In cazul baietilor, sunt de parere ca jocurile sangeroase ar trebui cenzurate. Nu de putine ori au fost cazuri in care cei mici, au incercat imitarea eroilor din jocurile lor si s-a ajuns la ranirea altor copii. Daca tot e vacanta, de ce nu ati incerca oare sa le faceti un program copiilor, astfel incat timpul petrecut in fata calculatorului sa fie util. Ati putea sa-i invatati in fiecare zi lucruri de baza in ceea ce tine de utilizarea unui calculator. In alte zile, le-ati putea pune diferite programe educative si de ce nu, desene animate pentru ca asta e marea lor bucurie. Toate astea insa, doar pentru a diversifica activitatea din fata calculatorului si pentru a nu-i lasa sa devina prada jocurilor.

Bineinteles ca la varste fragede, jocurile ar trebui sa ocupe o mare parte din activitatea de zi cu zi a copiilor insa aceasta activitate ar trebui diversificata. Daca pentru fetite avem jocuri de gatit, pentru programul baietilor, putem gasi categoric un mini-joc de strategie sau un joc cu masini, eventual cu personaje din desenele animate, care sa nu creeze dependenta in timp.

Asa cum am spus, vacantele ar trebui sa fie un prilej pentru parinti de a-si initia copiii in mai multe tipuri de activitati iar in secolul in care traim, marea grija ar trebui sa fie aceea de a nu-i lasa sa se ataseze prea tare de calculator.

GD Star Rating
loading...

610 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive