Cum elimini hotii de timp din viata ta?

Nu iti ajunge o zi intreaga cu cele 24 de ore ale sale pentru a face tot ce iti propui? Nu reusesti niciodata sa iti faci treaba din cauza celor care te tot intrerup? In acest caz, ar trebui sa elimini din viata ta hotii de timp care nu te lasa sa avansezi.

In general, pierdem destul de des, foarte mult timp cu lucrurile care nu sunt importante. Acesti hoti de timp sunt capabili sa ne distraga in intregime atentia.

Ce trebuie sa faci pentru a elimina hotii de timp din viata ta?

In primul rand, trebuie sa ii identifici. Trebuie deci sa determini exact care sunt lucrurile care te fac sa iti pierzi vremea cel mai mult si care nu iti permit sa avansezi in viata de zi cu zi.

Apoi trebuie sa iti planifici bine de tot ziua. Chiar daca nu este atat de usor, ar trebui sa incerci sa stabilesti o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le faci intr-o zi. In acest fel, vei putea lasa deoparte toate celelalte lucruri care nu sunt atat de importante. In plus, vei reusi sa faci intr-o maniera organizata toate activitatile tale.

Invata sa folosesti cuvantul Nu. Trebuie sa stii sau sa inveti un lucru. Nu ai cum sa ajuti pe toata lumea. Pentru asta, ar trebui sa inveti sa spui Nu, chiar daca poate te vei simti vinovat din aceasta cazua.

Defineste-ti prioritatile. Fiecare persoana are un orar sau un program specific si poate sa fie mai activa in anumite momente ale zilei. Unele persoane pot sa fie mai productive mereu. Dar nu toti au aceasta capacitate. Deci ar trebui sa identifici care este momentul zilei in care esti cel mai activ sau mai productiv.

Cere ajutorul celor din jur. Trebuie sa stii ca nu esti singura persoana care isi poate face bine treaba. Daca facit totul singur si nu vei cere ajutorul, nu vei reusi sa termini la timp totul. Si bazandu-te pe cei din jur vei avea mai mult timp.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns