Cele mai simple gesturi pentru a economisi electricitate pe timp de iarna

| De toate pentru toti | octombrie 8, 2017

Te gandesti cum sa faci economii la electricitate in iarna ce vine? Pe langa alegerea aparaturii electronice adaptate sau evitarea consumului inutil, mai sunt cateva sfaturi de care sa tii cont.

Iarna, cum temperaturile sunt din ce in ce mai scazute, avem tendinta sa consumam mai multa electricitate. Mai ales pentru a ne incalzi. Care sunt deci cele mai bune gesturi pentru a economisi electricitate pe timp de iarna?

Alege aparatura electronica in functie de eticheta lor energetica. Vei alege deci un televizor sau un aparat electrocasnic cel mai bine clasat atunci cand vine vorba despre consumul de energie pe an.

Alege pe timp de iarna un robinet electric sau un dispozitiv care te ajuta sa economisesti apa calda. Vei reduce astfel debitul si vei face economii la apa calda.

Spala hainele la temperaturi mai joase. Spalarea hainelor la 90 de grade consuma de trei ori mai multa energie decat un program care merge la 30 de grade.

Dezgheata in mod regulat frigiderul sau congelatorul. Deoarece dupa ce gheata se instaleaza, acestea pot consuma cu pana la 30% mai mult. Trebuie sa cureti de praf si grilajul care se afla in spatele aparatelor electrocasnice.

Adopta cele mai bune obiceiuri in bucatarie. Atunci cand vei gati, daca vei acoperi cu un capac cratitele sau tigaile, vei reusi sa faci 30% economii. Deci vei reusi sa reduci pierderile de caldura.

Evita consumul inutil de electricitate. De indata ce un aparat este incacat in intregime, trebuie sa il scoti din priza. Scoate si incarcatorul. In felul acesta, vei reusi sa faci si mai multe economii in ceea ce priveste electricitatea.

Inlocuieste vechile becuri cu becuri LED sau cu cele economice. In plus, mai trebuie sa stingi becul de indata ce ai parasit incaperea.

GD Star Rating
loading...

557 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive