Bodybuilding: cresterea masei musculare prin sport, suplimente nutritive si un program de antrenament intens

Doriti sa cresteti masa musculara a corpului? Creati-va un program de antrenament zilnic care sa cuprinda exercitii de bodybuilding. Incepeti cu cele mai simple si continuati cu exercitii ceva mai complexe. Completati antrenamentul adaugand suplimente nutritive, vitamine si minerale. Daca doriti sa va faceti remarcat pentru masa musculara, practicati, cu ajutorul unui instructor, exercitii de bodybuilding la o sala de antrenament.

Bodybuilding-ul: un mod de viata

Toti stim ca sportul intareste echilibrul, ofera o conditie fizica mai buna si prelungeste viata. Unul dintre sporturile cele mai apreciate si totusi nou intrate pe piata romaneasca este bodybuilding-ul. Bodybuilding-ul ofera, cu ajutorul unui program de antrenament bine stabilit cu instructorul, numai avantaje: construirea masei musculare, inlocuirea surplusului de kilograme cu muschi si un organism mai puternic. Indiferent de motivul pentru care v-ati decis sa practicati bodybuilding, instructorul salii unde are loc antrenamentul are rolul de a va invata miscarile de baza, de a va indruma in primele luni si de a va ghida in privinta alimentatiei. Suplimentele nutritive din legume, fructe, peste, carne si lactate va vor fi de un real ajutor in practicarea acestui sport, dar si pentru a avea corpul mult visat. Nu confundati suplimentele nutritive cu steroizii anabolizanti si alte substante dopante! Jucand un rol deosebit de important, alimentatia trebuie sa includa produse proaspete, in cantitati mici si suplimente nutritive: vitamine, minerale si oligoelemente.
Exercitii pentru o masa musculara maxima

Exercitiile de bodybuilding se lucreaza pe fiecare grupa musculara iar la inceputul fiecarui program de antrenament trebuie sa lucrati cu greutati mici. Lipsa de vitamine, resimtita in timpul si dupa antrenament, trebuie combatuta cu ajutorul proteinelor si al somnului. Muschii au nevoie de proteine atat in timpul perioadelor de antrenament intens, cat si in timpul perioadelor de antrenament moderat. Dormiti cel putin 10 ore pe zi. Asigurati-va ca motivatia de a practica acest sport va ramane constanta. Cea mai buna metoda este sa faceti exercitiile din placere, ci nu din obligatie. Variati programul antrenamentului si cautati exercitii alternative. Antrenati-va impreuna cu un prieten. Lucrati grupele de muschi pe rand si astfel veti avea un corp bine dezvoltat, lucrat si puternic.

Inainte de a incepe programul de antrenament, prezentati-va la doctor pentru un control medical general si consultati un instructor specializat. Instructorul trebuie sa cunoasca eventualele probleme de sanatate pentru a va orienta catre exercitiile potrivite.

Salvează

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns