Trenduri esentiale de web design

Am ajuns in sezonul de vara, cand, in mod traditional toata lumea devine mai relaxata. Chiar si designul web pare mai usor, cu mai multe spatii albe si design simplu. Acest lucru este transmis si in cateva elemente de trend. Putem vedea multe elemente de navigare cu un twist nou, iar cercurile si grilele simetrice revin la moda.
Navigare alba pe fundal colorat
Pe langa meniul de hamburgere, cand a fost ultima data cand ne-am gandit cu adevarat la trendul de navigare pe pagini de web? Aceasta mica parte de design este necesara, dar de multe ori nu este preocuparea principala. Oamenii nu prea sunt interesati de un rand de link-uri. Dar acest trend este excitant. Designerii combina meniurile de navigare standard cu fundal deschis si text inchis, in favoarea unui stil de design invers. Iar asta iese destul de bine.

Cercuri
Cercurile in designul paginilor web este unul dintre acele trenduri care pare sa apara brusc si dispare…si se repeta. Aceasta forma parea sa domine designul pentru o vreme, apoi disparea repede. Nu exista un motiv real pentru acest fenomen, se poate intampla acelasi lucru la oricare design de pagina web, dar se poate observa mai clar la cercuri. Cel mai bun lucru in folosirea cercurilor in design, este ca reprezinta un trend care nu se bazeaza pe alte trenduri. Foloseste cercuri la aproape orice parte a designului, de la elemente de navigare pana la pete pentru atragerea atentiei pentru o afisare animata.

Grile perfecte
Proiectele in ziua de azi apar cu tot feluri de grile. Iar fiecare pare sa aibe sensuri putin diferite in aceeasi idee. Acest trend ne duce inapoi la grilele de baza, mai perfect simetrice pentru a arata elemente multiple. In timp ce mai multe trenduri recente foloseau grile cu trasaturi de reprezentari libere sau elemente suprapuse, aceste grile perfecte sunt mai echilibrate si mai armonioase. Nu este nimic special in acest trend, dar este perfect pentru blocuri de continut care sunt grele de organizat sau de conectat vizual.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns