Cum ii invatam pe cei mici sa foloseasca un dictionar de rime?

rime

Dictionarul de rime pare un tip de dictionar exclusiv dedicat poetilor sau profesorilor de limba romana. Cu toate acestea, exista o serie lunga si diversa de dictionare de rime disponibile in librarii iar cele din mediul online au numeroase utilitati. Dictionarul de rime poate fi folosit inclusiv pentru a incuraja copii sa isi dezvolte vocabularul si abilitatile de comunicare.

Studii in domeniul lingvisticii au dezvaluit faptul ca micutii cu varste prescolare invata cel mai bine informatia prezentata in versuri. Motivul pentru care informatia in rime este mai usor retinuta de copii are de a face cu forma si ritmicitatea pentru ca acestia fac alt tip de conexiuni decat adultii. Intregul proces de invatare este similar cu ceea ce un adult ar numi memorarea prin conexiuni insa are loc automat, la nivel subconstient atunci cand copiilor le sunt prezentate informatii in rime.

Cum se foloseste un dictionar de rime

Modul corect de a folosi un dictionar de rime este direct legat de cunostinte simple de creatie literara in versuri, mai exact tipurile de rime existente. Cu toate acestea notiunile nu sunt atat de complicate incat sa fie peste puterea de intelegere a unui copil.

Motivul pentru care este recomandat ca cei mici sa invete sa foloseasca un dictionar de rime are de a face nu doar cu dezvoltare limbajului ci si cu dezvoltarea imaginatiei si puterii creative.
Copii care invata de mici sa scrie in versuri se descurca mult mai bine din punct de vedere lingvistic pe tot parcursul vietii, multi dintre acestia devenind buni oratori.

Vezi si:  Cum iti gasesti cel mai usor de munca in strainatate?

Dictionarul de rime (precum cel de aici: http://dexonline.net/dictionar-rime) trebuie folosit in jocuri amuzante pentru cei mici, astfel incat sa le trezeasca atentia. Nu li se recomanda parintilor sa incerce sa foloseasca un astfel de dictionar cu cei mici fara a il introduce intr-o activitate interesanta. Copii se plictisesc repede si se pot simtii frustrati daca sunt bombardati cu informatie.

Se pot incepe lectiile de creatie in rime luand poezioare deja existente si invatand micutii sa se gandeasca la alte cuvinte care rimeaza cu cel din primul vers. Atunci cand participantii la joc raman in pana de idei, se poate consulta un dictionar de rime.

Dictionarele de rime online sunt usor de folosit pentru copii care au ajuns deja la varsta la care este recomandat primul contact cu tablete si smartphone-urile. Pentru copii de aceste varste diversele aplicatii de tip dictionar de rime pot fi cu usurinta introduse in activitati interesante, in mod special atunci cand cei mici refuza sa lase pentru prea mult timp telefonul sau tableta din mana.

GD Star Rating
loading...
Cum ii invatam pe cei mici sa foloseasca un dictionar de rime?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns