Cum sa iti alegi bicicleta electrica

In plina dezvoltare in ultimii ani, vanzarile au explodat odata cu criza sanitara actuala.
Vrei si tu sa eviti aglomeratia specifica transportului in comun tinand cont de pandemia cu coronavirus? Nu vrei sa folosesti zilnic masina personala? Bicicleta electrica iti permite efectuarea traseelor urbane in autonomie totala si este ideala pentru o escapada. Exista deja numeroase modele de biciclete electrice pe piata ceea ce face alegerea mai dificila. Si chiar daca este motorizata, nu te scuteste de pedalat. Ceea ce inseamna ca este ideala pentru sanatate.

Opteaza pentru un bun nivel de asistenta
Pentru un confort sporit, cel mai bine este sa optezi pentru un model echipat cu o asistenta proportionala. Datorita senzorilor de forta instalati in pedale, motorul adapteaza impingerea si efortul depus de utilizator. Modelele cu asistenta sunt mai usor de stapanit si mai gurmande in ceea ce priveste consumul de energie.

Alege un cadru adaptat
Allege cadrul bicicletei tale in functie de faptul daca o vei folosi zilnic pentru activitati simple precum plimbatul sau mai des, pentru activitati mai tehnice. Pentru o utilizare urbana, cadrul olandez (fara bara superioara) permite o urcare si o coborare mai facile pe bicicleta. Insa, pentru o utilizare intensa sau pe un teren inegal, un cadru dotat cu o bara superioara va veni cu un plus de rigiditate si robustete. Nu uita sa verifici si amplitudinea reglarii ghidonului, pentru a gasi cea mai buna pozitie.

Un motor puternic
Pentru o utilizare regulata si confortabila opteaza pentru un model care dezvolta 40 Nm si pentru o marca cunoscuta precum Bosch, Shimano sau Yamaha. Un motor pozitionat in centru asigura un mai bun echilibru.

Vezi si:  Cum sa-ti pregatesti piticul pentru scoala

Bateria
Pentru a parcurge minim 40 de kilometri fara o reincarcare, allege o baterie de minim 400 Watts/h. Bateriile se pot da jos pentru a putea fi incarcate la domiciliu.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns