In Romania serviciile de lux devin un business veritabil

Se pare ca, dupa avansul din 2007, impulsionat de cresterea in termeni reali a veniturilor nete ale populatiei, piata produselor si serviciilor de lux va continua sa se dezvolte si in anul urmator, sub impactul deschiderii unor noi centre comerciale – deocamdata, singurele locuri care pot furniza spatii comerciale in conditiile cerute de retailerii din acest segment – si al cresterii economice.

Mai multe magazine monobrand isi vor deschide portile

Deja, in ultimii trei ani, oficiali reprezentând mai multe branduri de moda de lux au vizitat Romania, conform unui studiu dedicat industriei locale de lux realizat de cea mai mare companie de consultanta din acest domeniu din Romania.

Astfel, marci precum Brioni, Ferragamo, Yves Saint-Laurent, Givenchy, Jimmy Choo, Burberry, Bvlgari, Versace, Dolce Gabbana, Valentino, M Missoni, Aigner si altele ar putea incepe sa isi distribuie produsele pe piata romaneasca fie prin intermediul unui magazin monobrand in regim de franciza (unele dintre brandurile sunt prezente acum in tara noastra in galerii multibrand), fie chiar prin magazine proprii. Pe piata serviciilor hoteliere, jucatorii consacrati (Athenee Palace Hilton, Marriott, InterContinental, Crowne Plaza si Howard Johnson si hoteluri boutique precum Carol Parc) vor intra in concurenta cu nou-venitii Radisson SAS, care va redeschide probabil in primavara fostul hotel Bucuresti, dar si, posibil, cu lanturile Kempinski si Sheraton, care sunt acum in prospectiuni pentru identificarea unor posibile amplasamente.

Piata ceasurilor de lux va continua sa fie cel mai stabil segment din industrie: este mai mult decat probabil ca, dupa premiera magazinului Rolex din incinta hotelului Marriott sa asistam la deschiderea a unul sau doua magazine monobrand.

Asadar, cresterea economica aduce si in centrele comerciale de la noi produse ale modei de lux precum Ferragamo, Yves Saint-Laurent, Givenchy.

Romanii care pana acum erau nevoiti sa calatoreasca in afara tarii pentru a beneficia de servicii de lux si pentru a-si achizitiona obiecte apartinand brandului preferat, vor avea posibilitatea sa le achizitioneze si de la noi din tara, de la magazinele care se vor deschide in capitala si in alte mari orase.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns