Cadastru si intabulare

Cadastrul si intabularea, sunt operatiuni necesare pentru cunoasterea si furnizarea in orice moment a datelor cu privire la aspectul cantitativ, juridic si calitativ al tuturor imobilelor sau a unei suprafete de teren. Realizarea de cadastru si intabulare in secolul 21, urmareste in general efectuarea de noi studii si masuratori topografice, pe baza carora se poate trece imobilul in sistemul de publicitate imobiliara.

Acesta din urma este reprezentat de cartea funciara, in care se inregistreaza, toate datele referiotare la un imobil sau al unui teren ( prorpietar, descrierea imobilului, drepturile personale, etc. ).

In decursul timpului, cadastrul si intabularea, s-au perfectioant sun toate aspectele. In preznt orice firma de cadastru si intabulare este obligata sa respecte un numar de conditii pentru efectuarea corecta a acestor masuratori topografice.

Pe teritoriul Romananiei, cadastrul s-a introdus incepand cu anul 1770, prima lucrare fiind efectuata pe modelul cadastrului german in Bucovina, apoi s-a continuat: in 1794 Transilvania, 1831 in Muntenia. Acestea fiind spuse, in momentul in care se doreste realizarea unui cadastru si a unei intabulari corecte, firma de constructii trebuie sa respecte normele europene.

Salvează

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns