Cel mai vechi ziar din lume se muta pe online

| De toate pentru toti | noiembrie 19, 2013

Ziarul Lloyd’s List, care protrivit documentelor este cel mai vechi ziar din lume care a publicat continuu, a decis sa apara doar in varianta online, pana la sfarsitul anului. Fondat in 1734, Lloyd’s List ofera stiri si analize pentru industria maritima, la nivel mondial.

Decizia anuntata de proprietarii ziarului este privita ca o miscare istorica, care era necesara. Un sondaj realizat in luna iunie, arata ca 97% dintre cititori prefera sa acceze ziarul online. Studiul a constatat ca mai putin de 2% dintre cititorii Lloyd’s List citesc varianta printata.

„Suntem foarte mandrii sa facem acest pas in evolutia Lloyd’s List”, a declarat editorul Richard Meade. „Abordarea digitala ofera noi posibilitati si oportunitati de a inova un serviciu, care ofera stiri si informatii detaliate cu privire la transportul maritim.”

Faptul ca si ziarele cele mai vechi din lume, care au deja o reputatie in media, decid sa renunte la varianta printata in detrimentul celei online, nu ar trebui sa ne surprinda deloc. Din ce in ce mai multi cititori la nivel mondial, nu mai cumpara ziare printate, pe motiv ca este mult mai comod si mai ieftin sa citeasca ziarelele in varianta online.

Tendinta este aceeasi in orice colt al lumii si in orice domeniu. In fond, acest lucru era de asteptat, avand in vedere rapiditatea cu care oamenii au adoptat accesul la Internet. In plus, aparatia smartphone-urilor si a tabletelor a facut ca accesarea ziarelor sa poata fi facuta de oriunde in lume, atata timp cat exista conexiune la internet.

Pe masura ce v-a trece timpul, probabil, ca din ce in ce mai multe persoane vor prefera sa citeasca ziarele online. Progresul tehnologic favorizeaza accesul la informatie. In viitor, faptul ca putem afla stirile de oriunde, oricand nu ni se va mai parea ceva iesit din comun. Desigur ca vor exista si persoane care vor continua sa cumpere ziarele tiparite, insa probabil ca intr-un numar foarte mic.

GD Star Rating
loading...
Cel mai vechi ziar din lume se muta pe online, 10.0 out of 10 based on 1 rating

1,574 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive