Remake-urile de la filme pe care le crezi originale

Se intampla uneori ca un film sa apara foarte tarziu dupa filmul original sau filmul original sa fie atat de putin cunoscut incat am uitat de el si ca de fapt este vorba despre un remake. Sau se mai intampla ca prodcucatorii, ca si un cazul filmului The Island, sa nu vrea sa se stie ca este vorba de fapt despre o readaptare cinematografica.

Scarface. Performanta magistrala a lui Al Pacino din Scarface, a facut din acesta un film magistral al tuturor timpurilor. Dar, este vorba de fapt, despre un remake al unui film cu acelasi nume din anul 1932. Originalul este un film foarte brutal.

The Dinner. Filmul The Dinner din anul 2010, este de fapt un remake al filmului « Le Dîner des Cons”. Cele doua filme au fost blockbustere majore la ele in tara.

12 Monkeys. Este un film care l-a facut foarte celebru pe Bruce Willis. Dar este un film SF, bazat pe filmul francez, La Jetée. Universal Studios a obtinut drepturile pentru productia farnceza si a fost transformat in lung metraj.

Vanilla Sky. Este una din cele mai remarcabile performante ale lui Tom Cruise. Este insa vorba despre o readaptare a filmului spaniol Abre los ojos. Penelope Cruz a jucat aceleasi roluri in ambele filme.

The Tourist. Filmul din anul 2010, cu Johnny Deep si cu Angelina Jolie, este un remake al filmului Anthony Zimmer. Filmul francez este insa considerat cel mai bun.

Ocean’s Eleven. Ocean’s Eleven. A cunoscut cel mai mare succes si este un remake al unui film din anul 1960 care reuneste cativa din cei mai mari cantareti ale epocii. Aici intra Frank Sinatra, Sammie Davis Jr. Si Dean Martin.

Talented Mr. Ripley. Este un film remake al lui Purple Moon din anul 1960, dar isi trage inspiratia in principal din cartea din anul 1955 cu acelasi nume.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns