Despre animalele de companie

Locuiesti singur si e prea liniste acasa, copiii tai sunt innebuniti dupa animale sau ai hotarat impreuna cu iubitul/a ca primul „copil” sa fie un animal? Indiferent de motiv, nu e o decizie usoara sa iti cumperi sau, daca se poate, sa adopti un animal.
Inainte sa faci rost de un animal de companie, asigura-te ca esti pregatit. Tu o sa fii responsabil de el, toata viata lui. Multi oameni nu inteleg ca animalele nu sunt doar jucarii, pe care poti sa le arunci, cand te-ai plictisit de ele. O sa trebuiasca sa ai rabdare, sa ii inveti cum sa se comporte. In acelasi timp, ingrijirea unui animal nu este ieftina.
Dar sa privim si partea buna, o sa primesti o doza de iubire in fiecare zi, indiferent ce animal ti-ai ales. Animalele pot simti cand nu ne simtim bine si sunt acolo pentru noi, incercand sa ne ajute. Ne pot ajuta si la mentinerea sanatatii mentale, ne invata sa fim mai rabdatori, mai ales cand sunt mici si plini de viata.
Ce animal sa ne alegem?
Cainele este cel mai bun prieten al omului. Sunt animalele care au nevoie de cel mai mult timp. Necesita multa atentie dar o sa fim rasplatiti cu un prieten pe viata. Unii cred ca langa un copil mic este ideal un caine mic, insa asta este o greseala. De multe ori cainii mici pot fi gelosi pe copii, in timp ce cainii mari protejeaza copiii.
Hamsterul este usor de ingrijit. Arata ca un soricel, este pufos si dragalas. Nu ocupa mult loc in casa si nu are nevoie de prea multa atentie. Noaptea e mai activ, ziua doarme. Hamsterul poate fi tinut si langa copiii mici.
Cei care isi doresc un animal mai special, au din ce alege. De exemplu ariciul, este un animal mai fricos, mai retras si totusi prietenos. Oamenii in general considera ca tarantula este un animal infricosator putini sunt care le aleg ca animale de companie.
Daca esti sigur ca iti doresti un animal de companie, alege unul care se potriveste cu stilul tau de viata si o sa ai un prieten adevarat.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns