Tutun vs țigara electronica. Ce trebuie sa știi?

In ultimii ani s-a dus o lupta constanta intre producatorii de tutun si producatorii de tigari electronice. Chiar daca au aparut din ce in ce mai multe tigari electronice smokemania de cea mai buna calitate, lupta este inca crancena, in conditiile in care piata este una uriasa.

Cel care decide insa, este fumatorul, care poate sa puna in balanta avantajele pe care le aduce fiecare varianta de vapat si poate sa isi dea seama care este mai buna pentru el.

Tutunul

Folosit de mii de ani, tutunul este utilizat de milioane de oameni din intreaga lume. Tutunul este o planta cu peste 100 de subspecii, care are o compozitie foarte complexa si foarte interesanta. In aceasta planta se gasesc o multime de componente chimice, nicotina si elemente extrem de daunatoare precum isoprenoizii.Daca este consumat in stare cruda, tutunul nu este periculos, insa odata ce este ars, acesta duce la aparitia unor noi substante foarte periculoase pentru corpul omenesc.

Partea proasta este ca odata ce un om incepe sa fumeze, are toate sansele sa devina dependent in conditiile in care nicotina este o componenta foarte puternica in acest sens.

Desi de-a lungul timpului s-a crezut ca nicotina este foarte toxica, se pare ca elementele cu adevarat toxice sunt substantele obtinute prin ardere, nicotina fiind inofensiva.

De-a lungul timpului au murit o multime de oameni din cauza tutunului, ceea ce a dus la aparitia unor alternative.

Tigara electronica

Fara sa fie pe piata de foarte multa vreme, tigara electronica este o solutie cat se poate de interesanta, care promite un fumat mult mai sigur. Aceasta se bazeaza pe arderea unui lichid cu glicerina vegetala, apa, nicotina si arome si imita aproape perfect fumatul clasic. Singura substanta care se pastreaza din tutun este nicotina, care are rolul de a hrani dependenta. Celelalte componente sunt folosite si in industria alimentara si sunt sigure pentru folosire.

Puse in balanta, cele doua pot convinge orice fumator ca, daca se raporteaza la sanatate ar trebui sa vapeze. Tigara electronica poate sa fie folosita in orice loc, nu ii deranjeaza pe cei din jur, nu contine gudron si are riscuri mult mai mici. Pe langa asta, cu putina ambitie tigara electronica poate sa ajute extrem de mult in demersul oricarui fumator de a renunta de tot la acest viciu.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns