Ai voie cu smartphone la un eveniment funerar?

| De toate pentru toti | ianuarie 5, 2017

servicii-funerareDaca vreti sa inregistrati evenimenul funerar pentru cei care nu au putut fi prezenti la inmormantare cu toate ca si-ar fi dorit foarte mult acest lucru (sa presupunem ca sunt in alta tara) acest lucru ar putea fi oarecum acceptabil – dar este important sa cereti prima data permisiunea familiei. In caz contrar, daca familia nu este de acord cu aceasta idee, cel mai bine este sa le respectati decizia si sa inchideti telefonul.

Firmele de servicii funerare sa nu folosim telefoanele in timpul evenimentului, prin utilizarea sa pare ca nu iti pasa deloc de ceea ce se intampla in realitate. Daca te tot uiti la telefon, citesti mesaje, faci fotografii, scrii comentarii, raspunzi la comentarii, faci selfie-uri in diferite locatii de la evenimentul funerar, comportamenul poata parea ciudat si ii poate deranja pe cei prezenti care incearca sa aduca un ultim omagiu celui care a decedat. In general o inmormantare are loc in liniste, in timp ce fiecare persoana prezenta se roaga pentru sufletul celui decedat. Interventia brutala a tehnologiei in asemenea clipe ar fi cu siguranta una care ar sparge linistea si pacea care se asterne asupra celor care plang si jelesc moartea unui om.

Cand ne aflam alaturi de alte persoane care sufera la un serviciu funerar, cel mai bine este sa fim cat mai mult prezenti cu adevarat: sa ne rugam alaturi de ceilalti, sa pastram momente de reculegere, sa-i ascultam pe cei care sufera si plang ca urmare a pierderii suferite, sa impartasim experiente si situatii pe care le-am trait alaturi de persoana care a murit, sa incercam sa ne gasim cuvintele potrivite pentru a le adresa familiei indurerate. Asa e normal si asa a fost pana acum.

Tehnologia va avea si ea rolul sau in anii ce vor urma si conform previziunilor ea va fi din ce in ce mai prezenta chiar si la astfel de evenimente tabu. Pana atunci insa se cuvine sa acordam respectul cuvenit familiei ce organizeaza evenimentul funerar si sa uitam pentru cateva ore de smartphone-ul nostru din buzunar, un aparat magic care ne poarta intotdeauna pe taramuri captivante si care ne face de fiecare data sa uitam putin mai mult de realitatea de multe ori prea dura in care traim.

Cautati pompe funebre in Bucuresti sau sunteti din imprejurimi? Va putem ajuta. Este suficient sa ne contactati la 0753.30.40.50 – http://funerare-rainbow-dorobantu.ro/contact/ si va vom ghida in continuare cu lucrurile pe care le aveti de facut in continuare dupa ce ati constatat decesul unei persoane apropiate.

GD Star Rating
loading...
Ai voie cu smartphone la un eveniment funerar?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

811 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive