Trebuie sa adunam frunzele moarte din gradina?

Este o intrebare cat se poate de legitima. Unii ar putea considera ca frunzele moarte sunt simple deseuri si trebuie sa se debaraseze cat mai repede cu putinta de ele. Este un adevar, in unele cazuri, mai ales cand frunzele sunt bolnave, insa, in alte cazuri, permit hranirea plantelor din gradina si poseda mai multe proprietati.
Solul se acopera cu frunzele moarte toamna. Insa, ar trebui sa le lasam sa zaca in gradina sau, din contra, sa le adunam? Va oferim raspunsul la aceasta intrebare in cele ce urmeaza.

Frunzele moarte, in gradina, sufoca pur si simplu peluza. Insa, folosite in mod corespunzator, pot face miracole. Va explicam in cele ce urmeaza.

Frunzele moarte din gradina nu trebuie adunate in mod obligatoriu. Cu toate acestea, este bine sa le inlaturam pe cele care acopera peluza si plantele persistente deoarece formeaza un strat gros care le priveaza de lumina si de oxigen. Drept urmare, este bine sa strangem rapid si in mod regulat frunzele moarte de pe peluza. In plus, unele frunze sunt purtatoare de boli cee ace inseamna ca este obligatoriu sa scapam de ele. Din contra, unele frunze moarte pot fi benefice gradinii. Pot fi utilizate in diferite moduri: pentru a proteja picioarele plantelor, sa acopere solul gol, pentru compost…

Singura modalitate potrivita de a aduna frunzele moarte din gradina este sa folosim un aspirator de frunze. In gradina, frunzele moarte pot fi folosite in diferite modalitati: pentru a proteja picioarele plantelor, dupa cum spuneam mai sus…insa pot fi folosite in egala masura pentru decorare. Profita de nuantele portocalii, verzi sau inca maro ale frunzelor pentru a crea un decor dragut, un amestec de culori. Poti, spre exemplu, sa pui cateva frunze uscate pe masa de Craciun, sa le agati pe perete, incadrate de rame…foloseste-ti imaginatia si creativitatea pentru a recicla frunzele moarte din gradina.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns