Metode de promovare online

Orice business de succes are in era Internetului o nevoie imperioasa de promovare online, de a interactiona cu clientii si de a-si populariza imaginea de brand. Promovarea online, alaturi de publicitatea online, sunt cai imbatabile pentru ca o companie sa urce catre succes. Mediul online este unul in continua expansiune, pe masura ce numarul de utilizatori de Internet creste de la an la an. Tocmai de aceea, mesajul promovat in online are sanse sa ajunga la un numar foarte mare de clienti sau potentiali clienti. Dimpotriva, lipsa promovarii in mediul online inseamna astazi dezavantaje majore.

Cele mai importante metode de promovare online sunt cele care ajung direct la oameni, cele care transmit mesajul imediat si care au un impact foarte puternic. Retelele de socializare, emailurile, site-urile de tip YouTube, la fel ca si rezultatele cautarilor pe Google… sunt cateva dintre punctele pe care orice utilizator de internet le bifeaza zilnic, chiar si de cateva zeci de ori. Si tocmai de aceea, promovarea online targetata pe aceste medii este una extrem de eficienta.
Primul pas in promovarea online il constituie identificarea publicului tinta, urmata apoi de planificarea campaniei. Respectarea calendarului de campanie face ca mesajul sa ajunga acolo unde trebuie, fara echivoc, intr-o maniera directa si de impact pentru public.

Cele mai bune metode de promovare online:

Retelele de socializare

retele socializarePoate cea mai importanta metoda de promovare in acest moment este comunicarea pe retelele de socializare, de la popularul Facebook, la Twitter, LinkedIn sau Pinterest. Social media este astazi o parte integranta a vietii utilizatorilor de retele de socializare si le influenteaza viata. Faptul ca o companie exista pe retelele de socializare o mentine mult mai prezenta in mintea clientilor sai. Pe de alta parte, faptul ca o companie isi creaza o comunitate online din care clientii sau potentalii clienti pot face parte, ii fidelizeaza pe acestia fata de business-ul respectiv si mai mult decat atat, devin ei insisi promotori ai brandului.

Vezi si:  Cum sa fii eficient in optimizare!

Site-urile de poze si videoclipuri

videoclipuriUn capital urias de imagine aduce si promovarea pe site-urile cu poze sau videoclipuri, de genul YouTube sau Flickr. Variante potrivite de promovare pot fi publicarea pe cont a unui clip video despre respectiva companie, sau clipuri de tipul “how to” despre produsele companiei sau despre situatii generale, in care se exemplifica prin folosirea produselor acelei companii. In aceasta privinta, se recomanda atentie si in folosirea de cuvinte cheie pentru ca materialele video sa fie situate cat mai sus in rezultatele cautarilor pe Google.

Email Marketingul

email marketingEmail marketingul inseamna intretinerea contactului cu clientii sau incercarea de a cuceri noi segmente de piata prin trimiterea constanta prin email de comunicate, stiri despre eventualele campanii, promotii sau evenimente create de respectivul business. Email marketingul este un mijloc simplu de promovare, ieftin, care nu presupune de cele mai multe ori decat construirea unor baze de date cu clientii existenti, dar si cu persoanele cu potential de a deveni clienti. Aceleasi baze de date sunt foarte utile si pentru trimiterea de newslettere, ce contin informatii importante si noutati despre actiunile si campanile unei companii. Alaturi de social media, email marketingul si newsletterele sporesc notorietarea unui anumit brand si il mentin prezent in viata clientilor sai.

Comunicatele de presa

comunicate de presaComunicatele de presa trimise direct prin email catre bazele de date nu sunt singura cale de promovare online. Comunicatele se pot publica si pe bloguri (uneori contra cost pentru bloggerii care le gazduiesc pe paginile lor), dar si pe site-uri special concepute pentru publicarea de comunicate de presa. Informatia cuprinsa in comunicate de presa (bine structurata si ierarhizata de specialistii care le concep) este mult mai apreciata de catre utilizatorii de internet, pentru ca se distanteaza mult de publicitatea directa, uneori excesiv folosita pe net. In plus, comunicatele ofera informatii utile pentru cei care le citesc, iar aceste informatii ajung cu atat mai usor la cei interesati cu cat comunicatele de presa sunt optimizate pentru motoarele de cautare, astfel incat sa apara printre primele rezultate ale cautarilor.

Vezi si:  Cum sa fii eficient in optimizare!

Articolele

articoleLa fel de utile ca si comunicatele de presa, articolele publicate in scop de promovare online pe diferite site-uri de articole sau sub forma de advertoriale in editii online ale unor publicatii de succes (revistele glossy pentru femei, de pilda) sunt o mina de aur pentru companii, dar satisfac si setea de informare a internautilor, in egala masura cu review-urile, si ele utile pentru promovarea unor servicii sau produse. Se recomanda insa maxima atentie la alegerea site-urilor pe care se publica articolele, astfel incat mesajul sa fie adecvat continutului site-ului, daca acesta este unul de nisa. Pentru acest lucru, se poate apela la servicii seo de advertoriale.

Link Baiting

link baitingArticolele sunt o metoda importanta de promovare si printr-o metoda foarte populara in mediul online si anume link baiting-ul. Acesta reprezinta publicarea de articole atractive si calitative pe propriul site, astfel incat acestea sa fie preluate si de catre alte site-uri sau blog-uri, in schimbul unui link care conduce inapoi in site-ul sursa. Principalele tipuri de articole care sunt preluate si care atrag link-uri sunt articolele de tip „how to”, „top 10”, listele si infograficele.

RSS-ul

rssConsiderand de la sine inteles, pentru ca un business sa fie promovat in online, conditia esentiala este ca acesta sa aiba un site web si un blog atasat site-ului pe care se publica constant noutati din domeniul de activitate. La fel de important este ca site-ul sa aiba si o varianta RSS, care pune in valoare continutul intr-un timp scurt. Astfel de site-uri genereaza trafic rapid daca RSS-ul este preluat de bloggeri, persoane interesate de domeniu sau este preluat de site-urile de stiri.

Social Bookmarking-ul

social bookmarkingSocial bookmarking-ul este de asemenea, o metoda rapida de a castiga trafic pe pagina de web sau pe blogul unei companii. Inscrierea unui site sau unui articol de pe blog in directoare sociale care stocheaza si gestioneaza bookmark-uri cu ajutorul titlului sau cuvintelor cheie dintr-un text, creste imediat traficul site-ului respectiv. Se pot face astfel de inscrieri pe site-urile internationale precum digg.com, delicious.com etc, sau pe site-urile romanesti dedicate bookmarking-ului, precum www.meritacitit.ro.

Vezi si:  Cum sa fii eficient in optimizare!

Adwords

google adwordsPentru un business cu buget consistent pentru promovare exista si varianta promovarii online prin Google AdWords, serviciul de publicitate online al celor de la Google, care functioneaza in sistem Pay per Click. Linkul catre site-ul care se doreste a fi promovat apare ca link sponsorizat, intr-un spatiu special in pagina cu rezultatele cautarii utilizatorilor de internet. Costul unor astfel de campanii difera in functie de nisa promovata si de concurenta existenta pe aceasta nisa, putandu-se insa seta o suma zilnica pentru promovarea business-ului, in functie de buget.

Bannere

bannereDe asemenea, tot pe segmentul de publicitate online pot fi folosite si bannerele, amplasate in paginile altor site-uri, in general de acelasi profil, pentru eficienta maxima. Pentru plasarea de bannere intervine in plus un buget pentru designerii care le creaza si o suma platita lunar pe site-urile pe care vor fi amplasate bannerele. In cazul in care nu se doreste plata unor bannere, se pot cauta alte site-uri de profil cu care se poate face schimb de bannere 2, 3 sau 4 way.

Concursurile

concursuriO alta solutie, care prinde foarte bine la public, in mediul online o reprezinta concursurile. Concursurile organizate de catre companii contribuie la fidelizarea clientilor, la obtinerea de noi clienti, dar si la popularizarea brandului. Se recomanda inserarea de concursuri pe site-urile nisate (site-urile pentru femei, copii sau cele despre echipamente IT sau telefonie mobila) sau pe site-urile care au ca domeniu principal de activitate organizarea de concursuri. Foarte populare sunt si concursurile pe retelele de socializare, cu precadere Facebook.

Articol furnizat de SEO Romania.

GD Star Rating
loading...
Metode de promovare online, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Lasă un răspuns