Sfaturi pentru a economisi bani cu cartusele de imprimanta

In mod normal iti cumperi o imprimanta o singura data, tot ceea ce schimbi reprezinta cartusele imprimantei, acestea se pot schimba integral sau pot fi duse la un centru refill, un loc in care se duc cartusele pentru a fi reumplute cu tus. Cartusele sunt de doua tipuri: color si negru, cartusele contin tus colorat sau negru, evident. De fiecare data cand printezi ceva, nu are importanta cat de mult printezi sau ce marime a fontului folosesti, insa, utilizezi tus din cartusul de imprimanta, tus care este destul de scump si care te va costa foarte mult in cazul in care nu economisesti cum trebuie. Datorita pretului ridicat, este recomandat sa duci cartusul de imprimanta la un centru refill si sa apelezi la servicii de reincarcari cartuse, pentru a evita sa platesti un pret ridicat pentru a schimba cartusul cu totul.

Pentru a te ajuta sa economisesti bani si sa faci economie cu cartusele de imprimanta, am alcatuit o lista cu mai multe sfaturi si cum le poti pune in aplicare.

1. Printeaza numai cand nu ai alta optiune. Cu cat esti mai economic, cu atat vei economisi mai mult tus si mai multi bani. De foarte multe ori cu totii obisnuim sa scoatem la imprimanta diverse lucruri inutile si astfel, sa irosim tus scump si de calitate. De multe ori unele persoane se afla in situatia de a avea nevoie de un mic text de pe o pagina web, insa in loc sa selecteze respectivul text de pe pagina, acestia printeaza toata pagina (inclusiv bannere si elemente de grafica, fie color sau alb/negru), insa, in definitiv – tot irosire a tusului se numeste, cu atat mai rau daca este si color. Trebuie de asemenea, de retinut ca imaginile consuma mult mai mult tus decat textul simplu.

Atunci cand doresti sa printezi informatia de pe un website/o pagina web, poti verifica daca respectiva pagina web sau respectivul website are varianta „Print” (un buton cu o imprimanta). Daca aceasta versiune nu este disponibila, puteti copia textul intr-un Notepad iar apoi puteti printa respectivul Notepad. Un sfat foarte bun este ca intotdeauna sa reverifici daca ceea ce vrei sa printezi este ceea ce trebuie, daca este corect scris si asa mai departe.

2. Inchide imprimanta atunci cand nu o folosesti. Cand vine vorba de tusul din cartusele pentru imprimante, aerul face ca tusul sa se usuce si afecteaza calitatea lucrurilor printate.

3. Foloseste imprimanta cel putin saptamanal sau la doua saptamani. Printand o data pe saptamana sau o data la doua saptamani cate o pagina de test, vei fi in afara oricarui pericol in ceea ce priveste uscarea tusului.

4. Imprimanta trebuie sa stea intotdeauna la temperatura camerei. Cartusele pentru imprimanta nu au voie sa fie expuse la schimbari bruste si drastice de caldura. Cel mai bine este de evitat ca temperatura din camera in care se afla imprimanta sa fie prea mica sau prea mare.

GD Star Rating
loading...
Sfaturi pentru a economisi bani cu cartusele de imprimanta, 10.0 out of 10 based on 6 ratings

Lasă un răspuns