Totul despre cloud computing

cloud-computing

Ce este cloud computing

Termenul de cloud computing sau „computerizare în nori” desemnează o modalitate prin care persoanele fizice și companiile au acces la resursele digitale din întreg internetul indiferent de locul din care se face conexiunea. Altfel spus, misiunea cloud computingului este să înlocuiască nevoia de a deține individual anumite resurse, precum servere de internet.

Termenul „cloud” își are originile în tendința de a reprezenta internetul sub forma unui nor în cadrul diagramelor.

O definiție mai tehnică a acestui concept presupune virtualizarea și gestionarea centrală a resurselor de date. Principalul avantaj aici este agilitatea, adică posibilitatea de a folosi resurse de stocare, de calcul și de rețea atunci când este nevoie, beneficiind de pe urma unor servere construite în avans. Mai multe detalii despre domeniul IT pe lungualin.info

Cum folosim cloud computing în viața de zi cu zi

Chiar dacă la prima vedere pare un concept străin, cu toții folosim cloud computing-ul în fiecare zi, fără să realizăm acest lucru. Iată câteva dintre cele mai comune exemple de situații în care utilizarea diferitelor aplicații de pe internet este posibilă și mai ușoară cu ajutorul computerizării în nori.

  • Verificarea emailului de pe orice device, de oriunde în lume: prin loginul cu numele de utilizator și parola, nu facem altceva decât să ne conectăm la o rețea web de mail, bazată pe cloud.
  • Munca în timp real alături de alți colegi cu puncte diferite de lucru, pe o platformă online
  • Salvarea unui document într-un cont online de stocare de tip cloud și accesarea acestuia mai târziu de oriunde, chiar dacă fișierul original se află într-un alt computer.

Cloud computing – potrivit mai ales pentru afaceri mici

Computerizarea în nori nu se limitează doar la a ajuta utilizatorii individuali prin diverse metode, cum am văzut în exemplele mai sus. Dimpotrivă, oferă multe beneficii organizațiilor de orice tip, dar în special companiilor mici. Dacă dețineți o afacere de dimensiuni reduse, este necesar să includeți tehnologia de cloud computing pentru a vă mări șansele de a vă menține pe termen mediu și lung. Descoperiti mai mult pe ionutu.ro sau pe celete.info. Iată care sunt principalele motive în acest sens:

• Scalabilitatea

Denumită și capacitatea de adaptare, scalabilitatea este trăsătura fundamentală a cloudului, orientată în special înspre avantajul întreprinzătorilor. Aceasta este posibiliă datorită faptului că o mare variatate de resurse sunt distribuite unui număr mare de utilizatori, mărind astfel capacitatea cloudului în materie de stocare, useri și diverse alte caracteristici necesare unei afaceri.

• Siguranța

Principala problemă care a stat în calea adoptării computerizării în nori în domeniul afacerilor, a fost cea legată de securitate. Infrastructura unei afaceri și informațiile privind funcționarea acesteia sunt elemente de interes care au nevoie de un plus de siguranță. Astfel, aplicațiile de cloud computing au fost concepute mult mai sigure, scutind întreprinzătorii unei afaceri mici de anumite costuri privind monitorizarea, îmbunătățirea și menținerea aplicațiilor din cadrul companiei.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns