Spirulina, superalimentul de adoptat in aceasta toamna

A venit toamna. Cu alte cuvinte, momentul ideal de a te alimenta asa cum trebuie si pentru a-ti face plinul de energie dupa vacanta. Deci daca esti in cautarea unei stari de bine, trebuie sa stii ca poti miza pe o alga mica verde care s-ar putea sa se transforme in cel mai bun aliat al tau.

Aurul verde se pare ca exista. Este vorba despre spirulina, unul din cele mai populare super alimentele ale momentului care ar trebui sa faca parte din panoplia tuturor care vor sa aiba o sanatate de fier si care vor sa abordeze aceasta noua perioada cu seninatate.

In spatele unui nume intrigant, se ascunde o micro-alga in forma de spirala, care face parte din familia unor micro-organisme care exista pe planeta noastra de miliarde de ani.

Spirulina esre un miracol al naturii. Nu e de mirare ca spirulina este un superaliment. Este o comoara exceptionala de nutrienti, o excelenta sursa de fier si de carotenoizi cu virtuti antioxidante, dar si de minerale, de vitaminele E si de oligoelemente. Unul din aporturile sale cele mai importante insa este cel de proteine. Este cea mai buna idee deci pentru sportivii care doresc sa isi amelioreze masa musculara.

Deci spirulina este cea mai buna pentru a ameliora rezistenta, pentru a reduce durerile musculare si pentru a purifica sangele. Clorofila pe care o contine este cea mai buna idee pentru a intari sistemul imunitar. Iar nivelul sau ridicat de proteine este cel mai indicat pentru vegetarieni, dar si pentru persoanele anemice sau obosite.

Sub forma de pudra uscata, spirulina se poate folosi foarte usor in nenumarate preparate dar si in bauturi. Este delicioasa in iaurturi, salate, preparate cu sos si in sucurile smoothie.

Acum stii ce trebuie sa adaugi in « kitul » tau pentru a fi in plina forma in aceasta toamna.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns