Termopanele PVC. Cat rezista si cand au nevoie de reparatii?

reparatii termopane bucuresti

Tamplaria PVC a revolutionat, fara doar si poate, modul in care oamenii si-au acoperit golurile din pereti. Desi ideea de termopane PVC a aparut abia in urma cu 40 de ani, aproape 80% dintre proprietarii din intreaga lume au ales sa o adopte.

Nici nu este de mirare, in conditiile in care PVC-ul este foarte eficient din punct de vedere termic, reduce condensul, izoleaza bine fonic, ceea ce poate fi un mare plus in orase mare precum Bucurestiul si asigura o etanseitate puternica. Oricat de multe avantaje ar avea insa, vine o vreme in care este nevoie de reparatii termopane.

Desi exista foarte multe firme care ofera reparatii termopane Bucuresti, pentru o cheltuiala cat mai mica si pentru un confort foarte mare, orice utilizator trebuie sa fie informat in legatura cu proprietatile termopanelor si cu durata lor de viata.

Cand trebuie sa fie reparate termopanele PVC?

Conform expertilor de la reparatiitermopane-pvc.ro, daca sunt bine montate, termopanele PVC au o durata de viata uriasa, de peste 50 de ani. Multumita acestui fapt, raportul calitate/pret este unul foarte bun. Totusi, data fiind poluarea din Bucuresti, dar si alti factori, cum ar fi trecerea timpului, in cei 50 de ani este nevoie de o oarecare intretinere si de mici reparatii.

De regula, nevoia de reparatii apare in urmatoarele situatii:

  • Cand fereastra nu se mai inchide bine. Este momentul in care trebuie sa fie chemata o echipa de profesionisti care sa ajusteze inaltimea balamalelor pana in momentul in care acestea se inchid perfect.
  • Cand geamul se sparge. Chiar si geamurile termopan ajung sa se sparga, din pacate. Din fericire, inlocuirea nu este chiar atat de grea precum pare, singura conditie fiind ca aceasta sa fie realizata de un profesionist.
  • Cand garniturile imbatranesc. De regula, garniturile la geamurile PVC sunt din cauciuc, iar acesta nu rezista 50 de ani, oricat ar fi de bine ingrijit. |Tocmai de aceea, odata la cativa ani, aceste garnituri trebuie sa fie inlocuite.

Atentie!

Pentru o eficienta cat mai buna a geamurilor termopane este indicat sa se acorde o atentie sporita unor aspecte. In primul rand, trebuie sa se aleaga o tamplarie PVC de buna calitate, produsa de branduri de incredere. Daca tamplaria are defecte de structura, sansele sa apara probleme sunt destul de mari.

Nu doar calitatea materialelor conteaza, ci si calitatea montarii. Tocmai de aceea, cel care monteaza geamurile trebuie sa fie ales cu atentie. Exista recomandari pe internet sau recomandari din partea prietenilor si a rudelor in ceea ce priveste firma care sa monteze. Dat fiind faptul ca investitia este una pe termen lung este bine sa se evite economisirea.

Reviziile ocazionale sunt si ele importante. Daca se curata corect geamurile termopane si se cheama ocazional o echipa care sa verifice functionarea optima, atunci sansele ca ferestrele sa functioneze perfect zeci de ani sunt uriase.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns