Mercedes isi ucide noul Mercedes Benz X-Class

Mercedes-Benz isi ucide pickup-ul de clasa X, un model care trebuia sa extinda acoperirea globala a diviziei sale de vehicule comerciale si sa reduca dependenta unitatii de valva cu Sprinter mare. Clasa X a fost lansata in 2017 ca un rival la vehicule, cum ar fi Volkswagen Amarok, Ford Ranger si Toyota Hilux cu aspiratii pentru a sculpta o bucata dintr-o prognoza a segmentului de preluare mijlocie pentru a creste la 3,2 milioane de unitati in urmatorii 10 ani.

Dar cumparatorii nu au fost pregatiti sa plateasca preturi premium pentru un vehicul Mercedes-insignia, care sa bazat pe Nissan Navara ca parte a cooperarii industriale ale Mercedes Daimler cu Renault-Nissan. Vanzarile globale ale clasei X in 2018, primul sau an intreg pe piata au fost doar 16.700 in Europa, Australia si Africa de Sud. Aproximativ 10.000 au fost vandute in primele noua luni ale anului trecut, potrivit lui Mercedes. U.S., in cazul in care cererea este in principal pentru pickup-urile de dimensiuni mari, a fost exclusa ca o piata. Unitatea de vehicule comerciale usoare Mercedes a spus ca va pune capat productiei de pickup de mijlocul la fabrica sa din Barcelona, Spania, pana in iunie. „S-a decis ca, de la sfarsitul lunii mai 2020, nu vom mai produce acest model relativ tanar”, a declarat Mercedes intr-o declaratie trimisa la Automotive News Europe.

Un purtator de cuvant al VAN-urilor Mercedes-Benz a spus ca clientii ar putea sa comande in continuare o clasa X la configuratia lor specifica pana la 11 februarie. Clasa X a fost destinata a fi un pilon de baza al unei strategii de crestere globala pentru camioanele MERCEDES-BENZ. Acesta a fost vizat la un grup de clienti diversi de la fermierii din America de Sud, de constructii contractorilor din Australia, familii in Brazilia si indivizi constienti de tendinta din Europa si Africa de Sud.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns