Are o populatie de aproximativ 777.000 de oameni, iar economia sa este centrata pe exporturi precum zahar, aur si bauxita.
Exista multi factori prin care se poate masura succesul economic al unei tari, dar atunci cand vine vorba de tara cu economia cu cea mai rapida crestere, raspunsul va poate surprinde.
Guyana, o tara la est de Venezuela, ar putea avea cea mai exploziva crestere economica din lume in urmatorii cativa ani, potrivit Fondului Monetar International. Asta din cauza rezervelor majore de petrol din largul coastei Guyanei, pe care companii precum ExxonMobil se apuca sa le atinga.
TARI AMERICANE CU CEA MAI BUNA SI MAI MARE CRESTERE ECONOMICA
FMI spune ca economia Guyanei ar putea creste cu aproape 86% in 2020. Prin comparatie, FMI prezice ca SUA, economia de top din lume, va vedea ca PIB-ul sau va creste cu 2% in 2020.
Guyana are o populatie de aproximativ 777.000 de oameni, iar economia sa este in prezent centrata pe exporturi precum zahar, aur si bauxita, o roca cu un continut ridicat de aluminiu. FMI a estimat ca petrolul va reprezenta 40% din PIB-ul tarii pana in 2024.
Republica Sudanul de Sud este preconizata sa aiba o crestere a PIB-ului real cu 8,2 la suta in 2020, urmata de Rwanda la 8,1%, Bangladesh la 7,4% si Côte d’Ivoire 7,3%. Aproape toate tarile din primele 5 au fost distruse de razboaie civile in ultimii ani, iar economiile lor se reconstruiesc.
India, care obisnuia sa pastreze locul Guyana, are inca un rating relativ bun din partea FMI. Se preconizeaza ca tara va inregistra o crestere a PIB-ului real cu 5,8%, iar liderii presedintelui Trump pana la CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, au urmarit parteneriate cu India recent.
„Salutam investitiile in crestere ale Indiei chiar aici, in statul Lone Star”, a declarat Trump la un miting la Houston, Texas, in septembrie, cu premierul indian Narendra Modi.
„Natiunile din intreaga lume investesc in Statele Unite pentru ca stiu ca avem cea mai buna economie si cei mai buni lucratori din lume”, a spus Trump. „Vrem sa multumim tuturor si India nu a investit niciodata in SUA, asa cum se intampla astazi, si vreau sa spun ca este reciproca, deoarece facem acelasi lucru in India.”
loading...