Industria turismului primeste o lovitura puternica

Hong Kong (CNN) – La 18 p.m. sambata, Bill Egerton a primit un e-mail alarmant.
„Toate tururile intrate din China care au fost rezervate au fost anulate – am pierdut 15 tururi pentru luna februarie”, spune Egerton, in varsta de 77 de ani, care conduce Koala Blue Tours in Queensland, Australia in ultimii 25 de ani, spune CNN Travel.
„Piata chineza reprezinta aproximativ 10-20% din afacerile mele … Cred ca guvernul federal nu intelege cu adevarat pierderea veniturilor si impactul asupra afacerilor. Parcurile tematice vor suferi, hotelurile vor suferi … grupurile mari pot fi oriunde de la 20 la 500 de oameni. China este cea mai mare piata a noastra pentru turismul de peste mari. ”

Pe Gold Coast, care este principala destinatie turistica din Australia, calatorii chinezi sunt cea mai mare si mai valoroasa piata de vizitatori de intrare, cheltuind 1,6 miliarde de dolari in 2019.

In total, Australia a salutat 9,45 milioane de vizitatori pentru anul care se incheie in noiembrie 2019. Dintre acestia, 1,4 milioane au venit din China si au contribuit la cheltuieli de 12,3 miliarde USD.

Egerton in Australia este departe de singurul operator de turism care a inregistrat o scadere dramatica a activitatii in aceasta luna, dupa recenta interdictie a Chinei de a face tururi de grup si pachete de zboruri, care a intrat in vigoare luni.

Coronavirusul Wuhan, care a infectat cel putin 9.000 de oameni si a ucis 2000 de cand a fost identificat pentru prima data in China centrala in decembrie 2019, interdictia a avut – si va continua sa aiba – un efect dramatic asupra a zeci de destinatii din jurul lumii.

Vezi si:  3 destinatii in tendinte pentru 2019

China este cea mai mare piata din lume pentru calatoriile, dupa ce a crescut de la 4,5 milioane de calatori in 2000 la 150 milioane in 2018.

In anii 2020, se preconizeaza ca acest numar se va dubla din nou, deoarece proprietatea pasapoartelor din China creste de la 10% din populatie la 20%.

Tara este, de asemenea, cea mai scumpa din lume, reprezentand 277 miliarde USD sau 16% din totalul cheltuielilor internationale pentru turism international de 1,7 trilioane de dolari din lume, potrivit OMT.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns