Fertilizarea in vitro, o noua sansa pentru persoanele care sufera de infertilitate

in-vitroInfertilitatea este o problema cu care se confrunta tot mai multe femei si cupluri. In astfel de cazuri, inseminarea artificiala si ferilizarea in vitro sunt metode ideale de conceptie. Conceperea unui copil in afara corpului uman nu este deloc periculoasa (fatul creat in vitro si fatul procreat natural nu prezinta deosebiri ale dezvoltarii) si poate fi un remediu de succes al infertilitatii. Tot ce trebuie sa stiti despre fertilizarea in vitro si rolul acesteia in viata de familie si de cuplu!

Ce reprezinta fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro (FIV) reprezinta metoda de concepere a unui copil in laborator, adica in afara corpului uman. Aceasta poate fi una dintre solutiile salvatoare in cazul cuplurilor care sufera de infertilitate. Sistemul de concepere a fatului este aproximativ simplu: se foloseste spermatozoidul barbatului, ovulul femeii si se efectueaza intalnirea acestora in laborator. Aici se formeaza embrionul care trebuie transferat la mama purtatoare in 72 de ore de la conceptie.

La fertilizarea in vitro se recurge doar in anumite situatii: sterilitate indelungata datorata unor boli ginecologice care nu permit formarea si ducerea la bun sfarsit a unei sarcinii, blocarea tubului falopian sau prezenta unor deformari la nivelul acestuia, infertilitatea masculina severa (numar redus de spermatozoizi), varsta avansata (peste 38 de ani), calitatea si cantitatea slaba a ovulelor, endometrioza servera etc.

Clinicile de fertilizare in vitro, sansa de a da o noua viata

Fertilizarea in vitro se efectueaza la sfatul medicului ginecolog in clinicile de fertilizare in vitro, dupa ce au fost incercate absolut toate metodele naturale de concepere a unui copil. Odata cu raspandirea metodei de concepere a fatului in laborator, a crescut si numarul clinicilor de fertilizare in vitro, cea mai mare dintre acestea aflandu-se la Timisoara, unde o astfel de operatie a fost efectuata pentru prima data in anul 1996.

In prezent, exista foarte multe clinici de fertilizare in vitro, atat in Bucuresti, cat si in principalele orase din Romania, dar si centre medicale unde fertilizarea in vitro se realizeaza fara autorizatie (ilegal) datorita faptului ca o asfel de interventie poate aduce profit urias. In ciuda preturilor foarte ridicate, tot mai multe cupluri apeleaza la fertilizarea in vitro, precum si la alte metode de inseminare artificiala.

Nu orice cuplu care se prezinta pentru fertilizare in vitro este rasplatit pe masura asteptarilor sale, mai ales in cazul in care nu au trecut minim 2 ani de incercari repetate. De asemenea, inainte de efectuarea metodei de conceptie, clinicile de fertilizare in vitro propun realizarea unor analize amanuntite pe baza carora se stabileste daca operatia este permisa sau nu. Varsta pacientei, imunitatea organismului si bolilele dobandite genetic sunt cateva aspecte ce sunt luate in calcul inainte de a realiza fertilizarea in vitro.

Sfaturi Info-ghid:

Fertilizarea in vitro este ultima etapa la care se recurge in cazul in care metodele de tratare a infertilitatii nu au dat rezultate. In cazul in care fertilizarea in vitro este singura sansa de a concepe un copil, apelati la o clinica sau la un centru medical cu renume in astfel de interventii!

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns