Cum intretinem anvelopele o perioada cat mai indelungata

Suprafata de contact a cauciucurilor nu este mare, aproximativ 15-20 cm. Asa ca este foarte important sa avem grija cum conducem. Viata noastra depinde de acei centimetri, in momentul in care suntem la volan.

Doresc sa va ofer cateva sfaturi pentru prelungirea anvelopelor si sigurantei in masina dvs.

Aveti grija sa verificati regulat presiunea in pneuri. Presiunea ne ajuta pe langa faptul ca masina va sustine o greutate normala mai bine, cat si la atenuarea socurilor, manevrabilitate mai mare cat si reducerea uzarii anvelopei.

Verificati periodic adancimea canalelor din anvelope. Ele au rolul de a dispersa apa de sub masina, pentru a va conferi un control cat mai bun asupa vehiculului. Cu cat sunt mai pronuntate canalele, cu atat poate dispersa o cantitate mai mare de apa. In momentul in care canalele deja au o adancime destul de mica, recomand schimbarea lor cat mai rapida.

Echilibrarea rotilor este foarte importanta. Incercati sa faceti acest procedeu ori de cate ori se lucreaza la roti. Daca nu sunt echilibrate rotile creste uzura foarte rapid, datorita faptului ca sunt zone mai expuse decat altele. Vibratiile datorita vitezei se vor resimti pe toata masina iar din cauza acestui fapt se poate ajunge chiar si la pierderea controlului masinii la viteze mai mari.

Desi este costisitoare alinierea rotilor, va conferi o siguranta in plus pe drum, va ajuta ca anvelopele sa aiba uzura uniforma si in acelasi timp se va simti la reducerea la combustibil.

Pentru a creste controlul masinii este recomandat ca si anvelopele din spate sa fie schimbate. Nu se stie cand e nevoie de o miscare brusca, iar daca nu sunt cauciucurile bune este riscul derapajului, astfel fiind mai grea anticiparea miscarii pe carosabil.

Pentru siguranta dvs este bine sa schimbati si supapele rotilor in momentul schimbarii anvelopelor. Daca sunt crapate sau au probleme, pe langa pierderea presiunii se pot ajunge la probleme pentru cauciucuri. Se poate intampla ca in momentul circularii la viteze mai mari, sa pierdeti presiune si astfel se poate ajunge la probleme asupra controlului masinii.

In concluzie daca aveti grija de anvelope puteti sa le folositi mai multi ani, atata timp cat ele vor fi depozitate cum trebuie pe timp de vara. In acelasi timp veti face si mai putine drumuri la magazin piese auto iar economiile vor ramane in buzunar mai mult timp.

Pentru ca urmatoarele articole sa fie adaugate corect, va rugam consultati pagina „Cum adaug un articol

Informatii despre anvelope si industria auto se mai pot gasi pe www.advertoriale.net

GD Star Rating
loading...
Cum intretinem anvelopele o perioada cat mai indelungata, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns