Incalzire in pardoseala – ansamblu, montaj si avantaje

Daca te-ai orientat catre un ansamblu de incalzire in pardoseala, trebuie sa stii absolut totul despre el. Incepand cu partile componente, caracteristicile de montaj sau functionarea, toate aceste elemente sunt importante pentru ca randamentul termic din perioada rece sa fie unul cat mai ridicat. Incalzirea in pardoseala are avantajul de a se monta sub pardoseala, ea putand fi utilizata atat ca sursa generala de incalzire cat si ca sursa complementara.

In randurile ce urmeaza va prezentam informatii pretioase despre aceste ansamble, sunt aspecte pe care orice cumparator trebuie sa le cunoasca inainte de a se decide asupra sistemului de incalzire optim pentru locuinta sa.

Componentele unui sistem de incalzire in pardoseala

Inainte de a trece in revista componentele sale de baza, vom preciza ca incalzirea in pardoseala este un ansamblu electric ce se alimenteaza atat de la surse de curent monofazat cat si de la surse trifazate, acolo unde circuitul are nevoie de o capacitate electrica ridica pentru a functiona la parametri optimi. Componentele incalzirii in pardoseala sunt urmatoarele:

  • circuit electric – cabluri electrice sau covor electric;
  • banda speciala pentru fixarea cablurilor in pardoseala;
  • conductori electrici;
  • panou de comanda – termostat reglabil;
  • senzori de temperatura.

Montajul incalzirii in pardoseala

Indiferent ca imobilul este unul recent construit sau este unul vechi, montarea incalzirii in pardoseala se face identic. Ba mai mult, pentru un imobil vechi se poate utiliza vechea pardoseala drept suport pentru fixarea elementelor electrice.

De regula, se toarna o sapa speciala, in interiorul careia se fixeaza cu atentie cablurile sau covorul electric. Nu este nevoie de o sapa de dimensiuni foarte ridicate, turnarea unui strat de 5-6 centrimetri putand acoperi cablurile electrice. Alegerea unei inaltimi corespunzatoare a sapei se face in functie de tipul pardoselii ce urmeaza a fi montat si de puterea partii electrice.

Dupa ce cablurile electrice au fost montate in sapa, se foloseste un strat din polistiren extrudat pentru a garanta o izolare termica perfecta, pasul ulterior fiind cel de turnare a sapei in privinta montajului pardoselii.

Principalele avantaje ale incalzirii in pardoseala

Desi sunt multe instalatii electrice care pot constitui o sursa viabila de incalzire pentru propriul camin, niciuna nu pare sa utilizeze o cantitate atat de redusa de energie, tocmai din acest considerent incalzirea in pardoseala fiind catalogat drept cel mai eficient sistem de incalzire de pe piata.

Confortul termic desavarsit este o alta latura care ne arata calitatea acestui sistem, incalzirea in pardoseala reusind sa ofer o temperatura constanta 24/24. Mai mult de atat, datorita distributiei uniforme a cablurilor electrice pe toata suprafata pardoselii, caldura este degajata in aceeasi cantitate in orice colt al incaperii.

Din punct de vedere al functionarii, sistemele de incalzire in pardoseala se remarca datorita celor doua caracteristici de baza: functionarea silentioasa si modalitatea facila de actionare. Datorita cablurilor electrice, functionarea nu produce zgomote si nu are niciun impact auditiv asupra organismului uman. De partea cealalta, actionarea se face atat manual cat si automat, termostatul fiind elementul care va declansa automat instalatia in vederea obtinerii unei temperaturi constante.

Inainte de a va decide in privinta sistemului de incalzire optim pentru propria locuinta, este recomandat sa vizitati magazinele de specialitate si solicitati un raport complet din partea specialistilor, doar in acest fel veti avea garantia unui ansamblu pretabil necesitatilor personale.

GD Star Rating
loading...
Incalzire in pardoseala - ansamblu, montaj si avantaje, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns