Asigurare CASCO

Asigurarea CASCO este un tip de asigurare facultativa prin intermediul careia, riscul de avarie, cat si cel de furt asupra autoturismelor este transferat unei companii de asigurari.

Diferenta dintre asigurarea CASCO si cea RCA este considerabila si nu trebuie facuta confuzie intre cele doua tipuri de polite de asigurare auto. Astfel, daca in cazul asigurarii CASCO vorbim despre o asigurare facultativa, pe care soferii o pot incheia sau nu dupa propriul lor bun plac, asigurarea RCA este un tip de asigurare care trebuie incheiata in mod obligatoriu de catre toti soferii care sunt proprietari de autovehicule (acest lucru este stipulat in lege). Pe AsigurariCasco.org puteti afla mai multe detali despre acest subiect.

Daca doriti sa incheiati o polita CASCO, fata de alte asigurari trebuie sa tineti seama de faptul ca o astfel de polita de asigurare nu poate fi incheiata pentru orice tip de autoturism. Astfel, numai masini pana intr-o anumita vechime pot beneficia de o astfel de polita de asigurare. De asemenea, autoturismele sunt incadrate in anumite clase de risc, in functie de care, valoarea primei de asigurare poate fi mai mare sau mai mica. Un exemplu este reprezentat de autoturismele sport care se incadreaza intr-o clasa de risc mai ridicata decat celelalte si pentru care trebuie sa platiti o suma mai mare ca prima de asigurare.

O masina se asigura la o valoare care se doreste cat mai apropiata de valoarea reala a autoturismului. Astfel ca, valoarea se stabileste dupa cum urmeaza. Astfel, se stabileste initial valoarea de nou a autoturismului (valoarea de catalog sau valoarea la care a fost achizitionata masina), la care se aplica un coeficient de uzura (in functie de vechimea masinii respective), iar in mod optional, daca se doresc asigurate si dotarile suplimentare de care beneficiaza masinina, atunci valoarea de asigurare a autoturismului va creste si ea.

Atunci cand alegeti un autoturism trebuie sa tineti seama si de valoarea fransizei. Fransiza este acea parte dintr-o dauna pe care trebuie sa o achitati chiar dumneavoastra.

GD Star Rating
loading...
Asigurare CASCO, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns