Ce sunt chestionarele DRPCIV si cum studiezi cu ajutorul lor

Chiar si cei mai buni si talentati soferi au avut neplacuta experienta de a pica examenul auto scris datorita unor motive precum stresul, lipsa de pregatire, lipsa de exercitiu pe chestionare auto sau nefamiliarizarea cu formatul examenului auto scris.

Examenul auto scris si-a schimbat formatul de la examen scris la test sustinut integral pe computer, cu rezultate afisate imediat dupa finalizarea examenului. Pentru cei ce nu sunt obisnuiti cu acest format sau chiar pentru aceia dintre soferi care nu au indeajuns de multa experienta in utilizarea computerelor, noul format poate da dureri de cap. Din acest motiv, Directia Permise si Inmatriculari Bucuresti a lansat un program de familiarizare cu noul format, prin introducerea chestionarelor auto DRPCIV oficiale.

Ce este un chestionar DRPCIV?

Un chestionar DRPCIV este o simulare a examenului auto scris, in format digital, disponibila online gratuit. Cu alte cuvinte, acestea sunt alternativa digitala a cartilor de teste si chestionare auto publicate pana in prezent de un numar de edituri. Aceste chestionare auto urmeaza intocmai formatul examenului, inclusiv timpul limita, tipul si numarul de intrebari si sunt excelente pentru a pregati viitorii soferi, in mod special ca intreaga serie de intrebari disponibile este aprobata oficial si verificata pentru a nu contine erori.

Cum se studiaza?

Desi o unelta puternica si eficienta pentru viitorii soferi, chestionarele DRPCIV nu sunt indeajuns pentru a studia pentru examenul auto scris. Mai degraba, aceste chestionare sunt o modalitate de a testa cat de pregatiti sunt acestia pentru examenul ce urmeaza a fi sustinut.

Inainte de inceperea rezolvarii chestionarelor auto online, viitorul sofer trebuie mai intai sa studieze manualul oficial ce este disponibil in aproape orice librarie si legislatia in vigoare, ce poate fi de asemenea cumparata sau descarcata gratuit online.

Vezi si:  Care sunt cele mai bune sfaturi pentru a incheia scoala de soferi cu succes

Perioada de studiu atribuita acestor materiale trebuie sa fie egala cu numarul de ore de condus pentru a se putea insusi cunostintele necesare participarii in trafic si evitarii situatiilor potential periculoase. Abia dupa ce aceste materiale sunt insusite, se poate incepe verificarea cunostintelor completand chestionarele auto DRPCIV. Atunci cand cateva chestionare la rand dau rezultate pozitive in ceea ce priveste scorul, viitorul sofer se poate considera pregatit pentru examen. Daca dimpotriva, chestionarele repezinta prea multe intrebari necunoscute, intrebarile pot fi notate impreuna cu raspunsurile pentru a fi aprofundate odata cu inca o citire a manualului si legislatiei in vigoare.

Este vorba de un efort intelectual, in mod special pentru cei ce nu sunt obisnuiti sa retina si sa stocheze pe perioade lungi cantitati atat de mari de informatie, insa cunostintele teoretice testate prin completarea de chestionare auto sunt necesare pentru a castiga dreptul de a participa la trafic.

GD Star Rating
loading...
Ce sunt chestionarele DRPCIV si cum studiezi cu ajutorul lor, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Lasă un răspuns