Zvonuri legate de lansarea lui iPhone 5s

Compania cu sediul in Cupertino se pregateste intensiv pentru o noua lansare de produse mai ales ca anul acesta nu au venit decat zvonuri din partea companiei regretatului Steve Jobs si nici o noua lansare. Primul produs pe care il asteapta majoritatea fanilor si nu numai acestia, este urmasul lui iPhone 5, un smartphone capabil sa se ia la lupta cu recent lansatul Samsung Galaxy S4 si cu smartphone-ul cu design superb al taiwanezilor de la HTC si anume, HTC One.

Daca pana la sfarsitul anului trecut multa lume spera ca incepand cu anul 2013 Apple va incepe sa lanseze doua iPhone-uri pe an, aceste sperante s-au naruit odata cu trecerea timpului si cu aparitia vestilor cum Apple nu se gandeste nici macar sa lanseze direct un iPhone 6 ci doar un iPhone 5 imbunatatit ce va purta numele de iPhone 5s, pastrand traditia companiei in ceea ce priveste acest aspect.

In urma cu ceva timp a circulat si un alt zvon legat de un iPhone low-cost care va fi disponibil in culori diferite precum iPod-urile din ultimile generatii, dar inca nu este nimic confirmat. Un iPhone low-cost va atrage cu siguranta noi clienti pentru Apple, insa se pune intrebarea daca prin aceasta miscare nu cumva ii vor indeparta pe unii din clientii vechi ce s-au obisnuit cu produse de inalta calitate si nu vor dori sa se asocieze cu o companie ce produce atat smartphone-uri in varianta premium cat si low-cost. Ramane de vazut ce se va intampla, desi tind sa cred, la fel ca si multi altii, ca Apple nu va recurge la aceasta miscare sau cel putin nu in 2013.

Vezi si:  Cum alegi cele mai bune casti Wireless?

Legat de iPhone 5s, acesta se zvonea ca va fi lansat initial la inceputul ori la sfarsitul lunii iunie si cum deocamdata nu au aparut alte zvonuri care sa-l intareasca pe cel din urma consider ca lansarea va fi amanata pana in toamna, anotimpul favorit al celor de la Apple pentru lansari de iPhone-uri in principal.

Cum probabil este si asteptat, iPhone 5s nu va aduce inovatii ci doar imbunatatiri, iar cele mai vehiculate lucruri sunt:

  • un nou chipset (se zvonea initial Apple A6X, dar se pare ca iPhone 5s va beneficia chiar de Apple A7)
  • un display mai mare, posibil 4.3 sau 4.5″, acum acest aspect depinde si de planurile de viitor ale companiei
  • memoria RAM de 2 GB, foarte probabil vor monta o asemenea memorie pentru a tine pasul cu rivalii directi care au adoptat deja 2 GB ca standard
  • spatiu de stocare intern de 32 de GB si 64 de GB, probabil vor urma si ei trendul lansat de Samsung si HTC
  • o camera foto/video mai buna (probabil una cu un senzor de 16 MPx), atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte
  • un pret mai competitiv

Legat de ultimul aspect, cel financiar, foarte probabil iPhone 5s pret va fi unul sub 3.000 de lei pe piata din Romania si echivalentul acestei sume la nivel international. Nu cred ca Apple isi permite un pas gresit anul acesta pentru ca acest pas i-ar putea trimite spre marginea prapastiei, lucru despre care s-a tot vorbit anul trecut destul de mult.

GD Star Rating
loading...
Zvonuri legate de lansarea lui iPhone 5s, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns