Despre Aparatul de Aer Conditionat

Aparatul de aer conditionat este o alegere foarte buna pentru cei care doresc sa raceasca temperatura intr-o incapere pe timpul verii, dar in acelasi timp sa dispuna si de un aer purificat.

Diferenta dintre un aparat de aer conditionat si un ventilator care nu face altceva decat sa vanture aerul prin incapere si sa ofere doar o senzatie de racoare pe moment, este echipamentul de aclimatizare evacueaza aerul din interior si introduce aer proaspat de afara. De asemenea, datorita filtrului de aer, particulele alergene, precum praful, sporii, polenul sunt retinute in interior prin intermediul filtrului de aer, crescand astfel si calitatea aerului din incapere. Totusi, pentru a mentine beneficiile oferite de existenta filtrului de aer, acesta trebuie sa fie curatat periodic. Daca aceste filtre nu sunt curatate periodic, adica intretinute periodic conform sugestiilor oferite de catre producatori, exista posibilitatea ca anumite bacterii care pot afecta grav sanatatea sa se dezvolte si sa circule nestingherite prin incapere.

Faptul ca putem diminua umiditatea aerului, ne ajuta sa tinem sub control si mucegaiul care se poate forma intr-o camera. Nivelul umiditatii, pentru a fi unul confortabil trebuie sa fie cuprins in aria de 40-60%. De asemenea, limitarea umiditatii este benefica pentru echipamentele electronice, carora le va creste astfel durata de viata.

Atunci cand achizitionezi un aparat de aer conditionat trebuie sa tii seama de faptul ca modul in care amplasezi respectivul echipament este deosebit de important, daca tinem seama de faptul ca un astfel de aparat poate provoca diverse afectiuni celor care locuiesc sau lucreaza in respectiva incapere, de la o banala durere de cap la complicatii ale unor afectiuni ale aparatului respirator. Astfel ca, amplasarea aparatului astfel incat sa nu bata spre cineva, cat si curatarea periodica a filtrului aparatului de aer conditionat sunt esentiale daca doriti sa evitati efectele neplacute pe care le poae provoca un astfel de echipament daca nu este intretinut in mod adecvat.

Un alt aspect de care trebuie sa tinem seama atunci cand achizitionam un aparat de aer conditionat este sa montam un echipament care sa nu fie subdimensionat, astfel incat aparatele de aer conditionat sa nu se deterioreze rapid.

GD Star Rating
loading...
Despre Aparatul de Aer Conditionat, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns