Mașina Xiaomi este iminentă: au inceput sa circule deja imagini

Cu venituri in sfarsit in crestere, Xiaomi insista sa produca primele sale masini electrice in 2024. Intre timp, imaginile circula deja pe web.

Xiaomi este cel mai bine cunoscuta pentru smartphone-urile sale high-end si pentru dispozitivele Redmi accesibile. Dar, la fel ca Apple, compania chineza este interesata de piata automobilelor electrice. Si, in timp ce faimoasa masina Apple va veni mai devreme, masina electrica pregatita de Xiaomi ar trebui sa ajunga in 2024. Intr-adevar, producatorul si-a stabilit ca obiectiv inceperea productiei anul viitor.

Si, in ciuda crizei recente a smartphone-urilor, Xiaomi este inca pe cale sa isi respecte calendarul. Recent, Xiaomi si-a prezentat rezultatele pentru al treilea trimestru din 2023. Si, dupa cum relateaza Reuters, in cadrul unei conferinte telefonice, presedintele Lu Weibing a reafirmat acest obiectiv de a incepe productia in masa a primelor masini Xiaomi in prima jumatate a anului 2024. De asemenea, Xiaomi a continuat sa investeasca in acest sector, in special in cercetare si dezvoltare.

Deocamdata, nu a fost precizata nicio data exacta. Dar avem toate motivele sa credem ca asteptarea nu va mai dura mult. In urma cu cateva zile, site-ul Android Authority a publicat un articol care indica faptul ca Xiaomi a depus deja cererea pentru a obtine o licenta de vanzare a doua vehicule in China, numite Xiaomi SU7 si Xiaomi SU7 Max.

Intre timp, pe web circula imagini

Imagini ale cererii Xiaomi in China circula deja pe web. Asadar, in timp ce asteptam ca producatorul sa oficializeze SU7 si SU7 Max, avem deja o idee despre cum ar putea arata vehiculele.

Exista chiar si un videoclip care circula online cu un Xiaomi SU7 testat pe drumurile din China.

Pe langa faptul ca a transmis imaginile, Android Authority a impartasit si cateva detalii tehnice. Potrivit site-ului, masinile Xiaomi vor fi fabricate de grupul BAIC. Si, desi se asteapta ca SU7 si SU7 Max sa arate la fel, acestea vor avea specificatii diferite. De exemplu, SU7 va avea o viteza maxima de 210 km/h, in timp ce SU7 Max va avea o viteza maxima de 265 km/h. Dar, bineinteles, pana cand Xiaomi va face anuntul oficial in 2024, toate aceste informatii trebuie tratate cu prudenta.

Sistemul de operare HyperOS ar trebui sa faca parte din joc

Recent, Xiaomi a tinut de asemenea prima pagina a ziarelor prin lansarea propriului sistem de operare numit HyperOS. Acesta a fost dezvoltat prin combinarea Vela, un sistem creat de Xiaomi, cu Android. Pe langa smartphone-uri, noul sistem de operare ar trebui sa echipeze si masinile Xiaomi.

„In octombrie 2023, Xiaomi a dezvaluit noul sau sistem de operare Xiaomi HyperOS, un sistem de operare centrat pe om, conceput si adaptat pentru a conecta dispozitivele personale, masinile si produsele pentru locuinte inteligente intr-un ecosistem inteligent”, se arata in comunicatul care prezinta cele mai recente rezultate trimestriale ale Xiaomi.

Altfel, este de remarcat faptul ca, in al treilea trimestru al anului 2023, Xiaomi a revenit in sfarsit la crestere (in ceea ce priveste veniturile si profiturile), dupa mai multe trimestre succesive de rezultate slabe.

Xiaomi intentioneaza sa inceapa productia masinilor sale electrice in 2024, iar acest obiectiv ramane neschimbat.

Intre timp, pe web circula deja imagini si date tehnice.

La fel ca si smartphone-urile sale, se asteapta ca masinile electrice ale Xiaomi sa utilizeze sistemul HyperOS

 

Sursa: https://www.presse-citron.net/la-voiture-xiaomi-est-imminente-voici-les-images-qui-circulent/

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns