2021 a fost un an bun pentru vanzarea de laptopuri

Veste buna pentru vanzatorii de laptopuri. Volumul de vanzari la sfarsit de an erau cu 19% mai mari in raport cu nivelul atins in anul 2020. Si, in ciuda ingrijorarilor cauzate de aprovizionarile cu componente electronice, viitorul suna bine.

Chiar daca Covid-19 si Omicron sunt subiecte inca indelung dezbatute si vaccinarea imparte populatia in doua, a permis totusi realizarea unui nou stil de lucru. Unele companii au optat pentru telemunca in timp ce altele au ales munca hybrid. Un lucru care obliga diferitele parti sa se echipeze cu materialul necesar.

Laptopul cea mai buna solutie pentru telemunca

In timp ce unii erau de parere ca piata PC-urilor si laptopurilor era sortita disparitiei din cauza aparitia unor modele de telefoane din ce in ce mai performante, lucrurile au stat cu totul si cu totul diferit. Laptopul a devenit o unealta high-tech indispensabila pentru munca.

Astfel, vanzarile in 2021 au explodat de-a lungul intregului an. Si, sfarsitul anului trecut a urmat tendinta trimestrelor precedente. Conform specialistilor, vanzarile au crescut cu 19% spre deosebire de aceeasi perioada a anului 2020.

Lenovo si HP, pe primele locuri la vanzari, Apple si Dell marii castigatori

Cei mai buni vanzatori de laptopuri de anul trecut sunt Lenovo, HP, Apple si Dell. Lenovo, spre exemplu a vandut cele mai multe laptopuri cu numai putin de 16,2 milioane de unitati care acopera astfel 24% din piata.

Lenovo este urmat indeaproape de HP cu 14,5 milioane de unitati. Pe locul 3 in clasament se afla DELL cu 13,2 milioane de unitati vandute si 19% din piata. Apple a vandut “doar” 6,6 milioane de modele de MacBook.

Cu noile generatii de procesoare Intel, majoritatea laptopurilor mostenesc o conexiune Wi-Fi, integreaza normele Wi-Fi 6 si unele Wi-Fi 6E. Laptopurile dotate cu Windows 11 au fost cele mai cautate anul trecut. Cu alte cuvinte, Microsoft continua sa domine piata informaticii.

Sursa: https://www.planet-sansfil.com/notebooks/pc-portable/

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns