Cum faci SEO in Romania? Ce trebuie sa ai in vedere?

Comunitatile de SEO Romania considera ca optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare la noi in tara este putin diferita de optimizarea din alte tari. Pe de o parte, este cat se poate de adevarat, in conditiile in care update-urile Google ajung ceva mai greu la Google.ro. Pe de alta parte, exista cateva sfaturi si reguli universale de SEO care trebuie sa fie respectate cu strictete si care iti vor aduce succesul in domeniul online.

Cum faci, asadar, SEO in Romania?

In primul rand, trebuie sa te orientezi spre o nisa care sa fie cautata si care sa aiba deja comunitati pasionate in jurul ei. Este adevarat, nu face parte din procesul de SEO, insa nisa este un prim pas spre succes.

Dupa alegerea nisei, este bine sa te orientezi spre un site de buna calitate si spre continut de buna calitate. Structura site-ului si modul in care acesta este privit de catre cititori este esentiala, atat pentru vanzari sau conversii, cat si pentru motoarele de cautare. Este bine sa optezi pentru un site cat se poate de simplu si de usor de navigat in detrimentul site-urilor extrem de colorate si de greoaie.

Continutul este si el un element esential pentru SEO. De fapt, este cel mai important. Un continut de buna calitate va atrage intotdeauna cititori si chiar va deveni viral, cu o promovare minima. Un continut de o calitate indoielnica insa, va avea probleme chiar si daca investesti foarte mult in promovare si in constructie de backlinkuri.

Ca tot am ajuns la Backlinkuri, trebuie sa tii cont de faptul ca sunt si ele foarte importante, insa trebuie sa fie alese cu grija. Obtine cat mai multe linkuri de pe site-uri care au legatura cu nisa ta si incearca sa o faci intr-un mod cat mai natural. Google iubeste site-urile cat mai naturale, care obtin trafic fara eforturi si le urca in cautari.

Vezi si:  Legaturi intre gazduirea pe server dedicat si VDS

Nu in ultimul rand, conteaza frecventa continutului. Un continut frecvent arata faptul ca site-ul tau este de actualitate si va ocupa un loc bun in rezultatele cautarilor. Un site cu un continut vechi de cativa ani, indiferent de numarul de linkuri catre el, va avea greutati in plasarea pe un loc bun.

GD Star Rating
loading...
Cum faci SEO in Romania? Ce trebuie sa ai in vedere?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns