Instrumente de digital marketing care te pot ajuta sa iti cresti afacerea

nick-morrison-FHnnjk1Yj7Y-unsplash

Prezenta online a unei afaceri este extrem de importanta in ziua de azi, indiferent daca ai un atelier mecanic, butic de haine, o florarie sau frizerie. Minimul este inregistrarea afacerii pe Google maps si crearea unui pagini de afaceri pe Facebook, unde poti oferi diverse informatii precum programul de lucru, numar de telefon sau adresa de email.

De ce este atat de important ca afacerea ta sa fie prezenta in online? Exista foarte multe motive, insa motivul principal este pentru a fi mai usor de gasit de oricine, pentru a atrage clienti noi.

Cu ajutorul unor instrumente online iti poti duce afacerea la urmatorul nivel, uite care este recomandarea noastra:

  1. WordPress pentru crearea website-ului: este cea mai simpla si populara modalitate de a crea un website sau blog. Exista foarte multe tutoriale online, atat in limba romana cat si in engleza, si in plus, este gratuit. WordPress poate fi folosit pentru bloguri, forumuri, site-uri de comert electronic (e-shop) si multe altele.
  2. Canva sau Crello: sunt printre cele mai bune instrumente de design grafic pentru crearea de continut vizual. Aceste doua instrumente sunt destul de similare, ambele fiind foarte usor de utilizat. Au extrem de multe functii si sabloane disponibile gratuit, insa Crello permite descarcarea a maxim 10 imagini pe luna gratuit, iar in Canva nu esti limitat cu privire la numarul lor, insa multe elemente sunt disponibile doar pentru utilizatorii cu cont Premium. Cu ajutorul acestor instrumente iti poti crea un logo, carti de vizita, imagini pentru postarile pentru platformele de social media, toate in doar cateva minute.
  3. Trello: este un instrument gratuit, foarte eficient pentru managementul proiectelor. Poti adauga proiecte, mai multe coloane, liste si etichete pentru fiecare sarcina de pe lista. Poate fi folosit de mai multi membri/colegi de echipa, iar toti au acces la proiect/proiecte si pot aduce modificarile necesare. Trello este un instrument care te ajuta sa fii mai organizat si sa iti administrezi timpul mai eficient.
  4. Buffer: este un instrument care te ajuta sa planifici si publici continut pe platforme de social media precum Instagram, Facebook, LinkedIn, Tiktok, Twitter sau Pinterest, toate dintr-un singur loc.  Planul gratuit al acestui instrument permite gestionarea a maxim 3 platforme de social media.
  5. Meta (Facebook) Business Suite: este un instrument gratuit in care poti programa postarile de pe Facebook si Instagram, poti raspunde la mesaje si crea reclame (Ads), toate dintr-un singur loc.

Aceste instrumente au o multime de avantaje, printre care faptul ca sunt gratuite, usor de utilizat si universale, in sensul ca pot fi folosite pentru a creste orice fel de afacere. Dezavantaje propriu zise nu exista, doar faptul ca o sa nevoie de putin timp si rabdare pentru a invata sa le utilizezi.

Daca nu ai experienta in marketing si nici nu esti deloc curios sau interesat sa inveti sa le folosesti, poti apela la serviciile unui profesionist. In prezent exista multe astfel de agentii de marketing care se ocupa cu promovarea afacerilor mici. In fazele initiale (lansarea website-ului, construirea strategiei, etc) s-ar putea sa ai costuri mai mari, ceea ce poate fi finantat foarte usor cu un imprumut rapid, iar pentru a gasi cel mai avantajos si performant imprumut rapid de pe piata poti folosi Moneezyplatforma internationala pentru compararea creditelor nebancare, gratuita si foarte usor de utilizat.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns