Formatie de muzica sau DJ? Ce preferi pentru nunta ta?

Muzica are un rol critic in reusita nuntii tale. Cu ajutorul acesteia vei asigura atmosfera potrivita pentru petrecere si distractie. Dar cum stii daca este mai bine sa alegi o formatie care canta muzica live sau un DJ care sa puna muzica de pe un calculator? Iata o lista cu argumente pro si contra pentru fiecare dintre cele doua variante.

Argumente in favoarea unei formatii live:

– Nimic nu energizeaza mai usor musafirii si ridica oamenii de pe scaune decat muzica live.

– Foarte posibil calitatea sunetului va fi mai buna decat in cazul unui DJ

– Muzicienii pot schimba cu usurinta tempoul si ritmul, in asa fel incat sa se potriveasca oricarei stari de moment. In plus pot interactiona cu publicul, face dedicatii, atrage atentia prin tot felul de remarci si apeluri catre musafiri.

– Un anumit tip de formatie, poate completa perfect tema nuntii, daca alegi sa ai una. De exemplu, o nunta traditional romaneasca este excelent completata de un taraf sau de o trupa de lautari specifici zonei din care esti.

Argumente impotriva unei formatii live:

– In primul rand pentru multe perechi de miri, motivul principal pentru care aleg sa nu angajeze o formatie este costul ridicat al unei trupe cu adevarat bune. Totusi sunt si formatii nunta Bucuresti care nu ne duc la faliment si asta fara sa faca rabat la calitatea performantei.

– Unele formatii de nunta fie nu au un repertoriu prea variat, fie suna la fel pe toate melodiile pe care le canta. Astfel va puteti risca sa nu angajati toti musafirii cu stilul muzical ales.

Vezi si:  Regulile de care sa tii cont atunci cand cumperi un camion jucarie

– Daca alegeti sa organizati doar o receptie micuta cu in jur de 50 de musafiri, o formatie ar putea sa fie putin prea mult pentru atmosfera generala a petrecerii.

– Muzicienii vor lua tot felul de pauze pe parcurs. Cand muzica se opreste va trebui sa porniti oricum statia.

Argumente in favoarea unui DJ

– Dansul mirilor ar trebui sa se desfasoare pe melodia artistului pe care v-ati indragostit, nu pe o imitatie ieftina a acestuia.

– Majoritatea DJ-ilor au o colectie cu mii de melodii, deci varietatea este cu siguranta asigurata. In plus, atat muzica populara pe care bunicii si unchii de la tara o doresc se va imbina fara probleme cu melodiile moderne din topurile actuale.

– Melodiile pot alterna de la piese foarte alerte, demne de ringul de dans, la cantece romantice, potrivite taierii tortului.  Si asta fara sa existe absolut nicio pauza de liniste.

Argumente impotriva unui DJ:

– Aveti grija la DJ-ii plictisiti sau si mai rau care sunt pe pilot automat. Isi cunosc rutina, au playlistul de muzica de nunta gata pregatit si nu sunt deloc dispusi sa interactioneze cu publicul sau sa se plieze pe dorintele invitatilor.Asta ca sa nici nu mai spunem ca glumele facute vor fi vechi si fumate sau chiar nepotrivite. Am patit la o nunta sa ca DJ-ul sa il roage pe tatal miresei sa faca un toast, iar tatal miresei nici macar nu era printre invitati. Astfel de momente pot afecta grav atmosfera de la nunta.

Mai presus de toate, incercati sa mergeti sa ii vedeti in plina desfasurare pe cei responsabili de distractia la nunta voastra, fie ei trupa sau DJ. In acest mod va veti asigura ca sunt suficient de interactivi, amuzanti si carismatici.

GD Star Rating
loading...
Formatie de muzica sau DJ? Ce preferi pentru nunta ta?, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Lasă un răspuns