Nu o sa mai avem nevoie de Microsoft Store ca sa instalam aplicatii pe Windows 10

Microsoft Store, care a fost candva singurul mod pentru instalarea aplicatiilor UWP, nu a avut atat de mare succes iar acum s-a confirmat ca in curan dnu o sa mai avem nevoie de Store ca sa putem instala aplicatii UWP pe Windows 10.
Conform Kevin Gallo de la Microsoft, vice presedintele corporatiei platformei de dezvoltare Windows:’’Store este pentru comert. Este o alta cale pentru distributie. Poti sa ai incredere in aplicatii si altfel. Nu trebuie sa fii in Store. Oameni vor doar sa stie, daca Microsoft o considera o aplicatie buna.’’

Acest comment, care a aparut intr-un interviu, merita sa fie notat. Asta inseamna ca Microsoft nu va mai forta oameni sa foloseasca Store.

Cand aplicatiile UWP au aparut in 2015, Microsoft a imaginat aplicatii similare ca pentru Android si iOS, care pot fi descarcate doar de pe Windows Store care mai tarziu a fost renumit Microsoft Store, care a venit cu Windows 10.
Ideea a fost ca aplicatiile acestea sa ajute utilizatorii in ceea ce priveste usurinta de instalare, cu mai mare securitate si mai putina timp de cautare, ce poate prelungi viata bateriei laptopului. Si update-urile aplicatiilor erau aranjate de Store.

Normal, din asta beneficia si Microsoft, cu un control mai bun asupra aplicatiilor instalate pe Windows 10, in plus si din profitul care il aveau din aplicatiile care nu erau gratuite. Calculatorul a fost tot timpul o platforma deschisa, care a permis utilizatorilor descarcarea software-lor dintr-o multime de surse diferite. Asa ca limitand utilizatorii pe Microsoft Store, nu o sa fie populara niciodata.

In plus, inseamna ca dezvoltatorii aplicatiilor ar trebui sa creeze o aplicatie UWP pentru Windows 10, apoi o aplicatie separata Win32, pentru alte versiuni de Windows. Cu asta ar fi prea mult lucru, asa ca nu este de mirare ca dezvoltatorii nu se ocupa de idee, chiar daca asa aplicatiile Win32, nu vor avea caracteristici UWP exclusive.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns