Cum alegem incarcatorul potrivit pentru laptopul nostru?

cum alegem incarcatorul potrivit

Incarcatoarele de laptop nu se defecteaza atat de des precum bateria sau alte componente iar atunci cand se intampla totusi sa se defecteze, reparatiile pot fi foarte simple si ieftine. Totusi, exista situatii cand incarcatorul nu mai poate fi reparat, din diferite motive, fiind necesara achizitia unui incarcator de laptop nou.

Daca utilizatorii cu experienta se descurca fara probleme la achizitionarea unui astfel de incarcator, utilizatorii mai putin experimentati pot intampina dificultati in alegerea incarcatorului potrivit pentru modelul de laptop detinut.

Daca mai aveti incarcatorul vechi sau defect, cel pe care trebuies a il inlocuiti, operatiunea va fi cu mult usurata pentru ca veti stii ce trebuie sa cumparati. Pe incarcatorul defect gasiti valorile necesare (amperajul si voltajul), producatorul incarcatorului (de ex daca aveti un laptop dell, este posibil ca pe incarcator sa nu scrie DELL ci un alt nume de brand precum Delta de exemplu). Daca pe incarcator nu scrie numele brandului de laptop detinut, nu inseamna ca incarcatorul nu este bun. Importante sunt valorile despre care am discutat mai sus si anume amperajul si voltajul.

Fie cumparati un incarcator identic cu cel pe care l-ati folosit pana atunci fie cumparati un incarcator compatibil, daca alta solutie nu exista. Inainte de a cumpara un incarcator, cereti sfatul agentilor de vanzare de la respectivul magazin. Acestia va vor indruma catre produsul potrivit!

Evitati incarcatoarele universale!

Incarcatoarele universale sunt solutii de avarie si provizorii iar utilizarea laptopului cu un astfel de incarcator nu este recomandata. Aceste incarcatoare nu sunt potrivite pentru toate modelele de laptopuri, desi prin numele lor si prin faptul ca vin cu diferite tipuri de mufe (pentru a se potrivi la majoritatea modelelor) ati putea crede ca sunt inlocuitorul perfect.

Aceste incarcatoare sunt versatile si in unele cazuri pot fi solutii de lunga durata iar avantjul cel mai mare este ca sunt mai ieftine fata de incarcatoarele originale. Totusi, daca doriti mai ieftin, exista o alta varianta care este mult mai sigura. Puteti opta pentru achizitionarea unui incarcator second hand. Veti beneficia de garantie si pentru acesta iar daca incarcatorul este intr-o stare buna de functionare, il veti folosi pentru mult timp.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns