Cum sa iti gasesti jobul perfect pe siteuri cu locuri de munca

locuri-de-muncaFata pietei locurilor de munca a fost schimbata total de internet. Daca in urma cu 15-20 de ani, pentru angajare se puteau cauta locuri de munca doar in ziarelele de anunturi sau la targurile de joburi (desi nici targurile de joburi nu au fost dintotdeauna la fel de populare precum sunt astazi), in momentul de fata exista un mare numar de site-uri specializat pe cautarile de joburi, site-uri ce sunt accesate zilnic de mii de utilizatori.

Avantajele si dezavantajele site-urilor cu anunturi locuri de munca

Avantajul principal al acestor site-uri este usurinta de navigare prin miile de joburi puse la dispozitie, ce pot fi sortate exact dupa criteriile de interes, pentru ca fiecare sa se poata concentra doar pe domeniul dorit. De asemenea, spre deosebire de ziarele de anunturi, ce sunt limitate la numarul de pagini si impart spatiul cu restul anunturilor cu alt target, site-urile de anunturi locuri de munca pot gazdui un numar aproape nelimitat de anunturi la orice moment dat.

Dezavantajul principal al cautarii de locuri de munca prin aceasta metoda este nevoia de cateva cunostinte de baza in materie de PC. Este vorba strict de capacitatea de a redacta un document in word, a folosi un email si a navigape acest tip de site-uri, iar desi pentru generatia tanara acestea vin in mod natural, pentru persoanele mai in varsta, abilitatea de a deprinde cunostinte tehnologice putand reprezenta un mic obstacol. Pentru a trece de acest obstacol, se poate apela la o ruda sau un prieten pentru a posta in locul persoanei care cauta locurile de munca.

Unde cautam locuri de munca?

Pentru cei ce sunt obisnuiti sa depuna CV-uri online, prima optiune sunt intotdeauna site-urile extrem de mari si cunoscute. Aceasta nu este intotdeauna cea mai buna optiune luand in considerare fatpul ca, desi aceste siteuri gazduiesc mii de oferte de locuri de munca, utilizatorii cresc si ei direct proportional.

Pe aceste site-uri de joburi, fiecare persoana care depune un CV concureaza automat cu sute de alti candidati.

O alternativa la acest site-uri de locuri de munca gigant sunt site-urile locale de anunturi in care se pot cauta joburi in functie de zona geografica de interes a fiecaruia. Aceste site-uri pot ajunge la fel de populare, iar folosint aceasta metoda poate fi mai usor de stabilit un contact cu angajatorul si obtinut un interviu.

O ultima optiune sunt site-urile unor companii specifice. In general, marile companii au sectiuni de anunturi cu locuri de munca pe site-urile dedicate, unde candidatul poate trimite in mod direct aplicatia, scrisoarea de intentie si CV-ul. Pentru cei care stiu exact ce loc de munca isi doresc, aceasta este una dintre cele mai bune optiuni.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns