Cum sa montam pavajele de beton?

Pavajele din beton asigura o suprafata simplu de montat, trainica care poate rezista pana la 20 de ani. Cea mai anevoioasa portiune a activitatii este de a fauri o baza puternica la nivel. Este folositor sa intrebuintati cativa pasi in asezarea pavajelor de beton:

  • Programarea – incepeti cu masurarea nivelului si desenarea unui grafic a suprafetei pe care dorit sa asezati pavelele, amintind toate gruparile prezente, cum ar fi localuri, garduri si alte regiuni pietruite.
  • Prepararea aspectului – alegeti institutiile locale de utilitati dinainte de a porni saparea. Trebuie infaptuita o panta dinainte de pavare, pentru a garanta drenajul normal. Asigurati-va ca aveti unghere de 90 de grade la punctele de pornire.
  • Excavarea;
  • Montarea de baza – tasarea intinderii pamantului sapat cu un compactor placa, iar in zonele mici, o placa de mana poate fi suficienta. Suprafata se umple cu pietris, care va fi compactat din nou. Stropirea usoara a pietrisului va poate servi la tasare. In momentul in care va puteti plimba pe pietris, fara a determina o scobitura, atunci puteti pune urmatorul strat de pietris, compactandu-l din nou. Asigurati-va de prezenta pantei pentru drenajul apei.
  • Instalarea muchiilor – instalarea muchiilor este neaparat necesara, putand uzita ca materiale PVC, aluminiu, beton sau lemn tratat sub presiune. Marginile prefabricate din beton sunt recomandate, pentru ca sunt simplu de montat si foarte trainice.
  • Patul de nisip – dinainte de a aseza pavelele, este util sa fie preparat un pat de nisip, completati bine in locurile stramte.
  • Instalarea pavajelor de beton – incepand dintr-un unghier de 90 de grade, incepeti sa montati pavele din modelul pe care l-ati selectionat. Verificati regulat randuirea randurilor de pavele, cu o linie de-a lungul muchiilor frontale a randului de conducere. Daca este indispensabila modificarea cantitatii de nisip, utilizati o surubelnita si un ciocan pentru a stramuta pavelele la loc. Taiati pavelele pentru a se potrivi foarte bine la unghiuri si extremitati.
  • Taierea pavajelor de beton – masurati si insemnati pavajele de beton, care urmeaza sa fie taiate, cu un creion de marcaj. Pentru sculptate lor utilizati un diamant, o lama de ferestrau umed, un ciocan sau o dalta. Utilizati mereu ochelari de protectie.
  • Compactare si finisare – curatati terenul pentru a inlatura deseurile, apoi puneti nisip mai mult pentru a umple articulatiile.
  • Definitivarea – umplerea cu nisip, pe surfata pavajelor, este important sa se repete si in in zilele care urmeaza, pentru ca nisipul sa se depuna intre articulatii, iar ploaia sa il compacteze.
GD Star Rating
loading...
Cum sa montam pavajele de beton?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns