Endometrioza- 3 simptome care ar trebui sa te ingrijoreze

Endometrioza afecteaza o femeie din doua. Aceasta maladie cronica se caracterizeaza printr-o proliferare a endometrului, adica tesutul care tapiteaza uterul, in locuri anormale. Trei semne ar trebui sa te alerteze.

Dureri violente in timpul ciclului menstrual. Majoritatea femeilor care sufera de endometrioza au dureri foarte violente si pregnante in timpul durerilor menstruale. In general, aceste dureri care apar in timpul ciclului menstrual, sunt localizate la nivelul pelvisului si par ca niste crampe sau lovituri de cutit. Dar pot sa fie localizate si in partea de sus a abdomenului, a coapselor, organelor genitale externe sau chiar si la umeri, manifesandu-se inainte sau dupa ciclul menstrual.

Raporturi sexuale dureroase. Durerile sistematice sau aleatorii in timpul ciclului menstrual ar trebui sa alerteze si ele. Se pot manifesta in timpul sau chiar dupa actul sexual. Iar viata sexuala a femeilor poate sa aiba de suferit din cauza durerilor acestea atat de intense.

Infertilitatea. Endometrioza este prima cauza a infertilitatii la multe femei. Si cel mai adesea, cele care sufera din aceasta cauza, nici macar nu stiu. Si dupa mai multe incercari de a ramane insarcinate, merg la medic si afla ca sufera de endometrioza. Printre aceste femei, unele dintre ele nu au avut nici macar niciun simptom. Mai ales din cauza faptului ca luau anticonceptionale, un mijloc de contraceptie care blocheaza inflamatia care apare la endometrioza. Deci atunci cand nu mai iau anticonceptionale pentru a avea un copil, se confrunta cu dureri intense in timpul ciclului sau a raporturilor sexuale.

Alte semne pot alerta si ele, precum durerile la urinare, un uter retrovers sau probleme digestive asociate cu durerile din timpul menstruatiei. Dar pentru a obtine acest diagnostic, este necesar sa se consulte un specialist. Un examen clinic va permite stabilirea unui diagnostic precis.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns