SOS – masina mea nu iubeste iarna!

Afara sunt zero grade sau chiar mai putin? Nu intra in panica. Iti venim in ajutor cu cateva sfaturi pentru ca masina ta sa  nu iti faca probleme in aceasta perioada.

Winter is here. Si multa lume nu se bucura de perspectivele aduse de acest anotimp frumos- savurarea unui ceai fierbinte sau al unei ciocolate calde in fata semineului, dulciurile si cadourile de Craciun sau imbracarea celor mai calduroase si mai pufoase pulovere. De ce? Deoarece frigul nu face casa prea buna cu masimile.

Cum poti inlatura gheata de pe parbriz? Cea mai mare greseala pe care ai putea sa o faci? Sa versi apa calda sau fierbinte pe el. Vei risca sa il fisurezi. Mai bine ai incerca sa stropesti sticla cu un amestec de 1/3 de alcool de 90 de grade, plus 2/3 de apa. Lasa sa actioneze amestecul timp de 30 de secunde si reziduurile toate se vor topi in cateva secunde.

Daca vrei sa previi inghetarea parbrizului, il poti acoperi cu o husa sau o folie anti-inghet. Este  mult mai eficienta decat o cuvertura sau un carton care poate se va lipi din cauza umiditatii sau a frigului.

Protejeaza partile componente ale masinii. Portierele masinii s-au blocat? In acest caz, s-ar putea ca metalul sa se fi lipit de cauciuc. Foloseste in acest caz un spray pentru dezghetare. Si cum mai bine ar fi sa previi decat sa reparim incearca sa ungi cu glicerina piesele de la masina.

Evita producerea de abur. Verifica filtrul de habitaclu care garanteaza o buna ventilare, curata foarte bine partea din interior a geamurilor. Cu cat este mai putina mizerie, cu atat aburul se va lipi mai putin. Daca nu este de ajuns, apeleaza la o laveta din microfibre sau la o laveta din piele de caprioara.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns