5 alimente bogate in calorii, dar bune pentru sanatate

Cel mai adesea, foarte multa lume crede ca anumite alimente sunt veritabile bombe calorice. Si totusi, sunt pline de beneficii si ne protejeaza organismul de boli. Care sunt deci cele cinci alimente bogate in calorii bune pentru sanatatea ta?

Avocado, un rege al grasimilor bune. Foarte mult vreme aratat cu degetul, fructul avocado este foarte interesant pentru sanatate. Si chiar daca este gras, contine grasimi benefice si acizi grasi esentiali, benefici pentru sanatatea cardiovasculara.

Banana, pentru a-ti face plinul de energie. Este un fruct care vine cu un plus de energie si care te ajuta sa iti faci plinul de magneziu. Dar este si un fruct alcalinizant, care te ajuta sa compensezi pierderea de minerale, datorita bogatiei sale in potasiu. In plus, contine triptofan care te ajuta sa fii mai bine dispus si sa iti controlezi emotivitatea.

Ciocolata contra stresului. Cu cat ciocolata neagra contine mai multa cacao, cu atat este mai interesanta pentru sanatate. Asta inseamna ca aceasta contine un maximum de magneziu ideal pentru sistemul nervos. Si ca actioneaza si asupra secretiei de dopamina si de endorfine.

Fructele uscate, cele mai sanatoase pe post de gustare. Toata lumea crede ca fructele uscate ingrasa. Nu e chiar asa. Sunt cele mai bune deoarece maresc senzatia de satiatete si vin cu lipide de calitate. Nucile au cea mai mare putere antioxidanta iar migdalele sunt cele mai bogate in calciu. Fructele uscate alunga foamea n mod natural, sunt surse de calciu, sunt anticolesterol si beneficiile lor pentur sanatate nu mai trebuie sa fie demonstrate.

Cartofii, legume alcaline. Cartoful se pare ca este o leguma alcalina benefica, fiind singurul feculent care nu acidifiaza organismul. Fara de alte cereale precum pastele sau orezul. Pentru a profita insa de bogatia sa minunata de minerale, cel mai bine ar fi sa fie preparat la aburi sau la cuptor.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns