5 erori de evitat in intretinerea masinii de spalat

masina-de-spalat-rufe

Hainele curate, frumos mirositoare si fara pete, dar si o masina de spalat care sa tina foarte mult, reprezinta visul tuturor. Dar pentru a ajunge la asta, trebuie sa se tina cont de cateva bune obiceiuri atunci cand vine vorba despre intretinerea sa, care iti vor schimba viata, cu siguranta.

Care sunt greselile pe care le faci la care ar trebui sa incerci sa renunti?

Nu iti cureti masina de spalat. Iti speli hainele pentru ca sunt murdare si pentru ca miros urat. Deci cuva masinii de spalat nu se afla intr-o atmosfera prea agreabila, mereu umeda, inchisa, care duce ala apartia de bacterii. Asta pentru ca raman mereu reziduuri de apa si mizerie in tambur. O poti insa spala la 90 de grade cu otet, o data la 6 luni. Vei distruge microbii si elimina resturile de detergent.

Nu elimini petele inainte de spalare. Atentie. Petele de sos de rosii, de sange, de morcovi sau de iarba, se vor « fierbe » din cauza apei calde si astfel se vor fixa in tesatura. Tamponeaza petele cu alcool de 90 de grade, cu otet si freaca petele cu sapun pana dispar de tot.

Speli hainele fara le triezi. Culorile vor intra unele in altele. Deci mare greseala. Rosul va lasa un strat de roz pe al iar negrul unul de gri. Spala hainele alba si deschise la culoare impreuna iar cele inchise separat. Rosul, rozul si portocaliul tot separat, in apa rece.

Speli hainele cu buzunarele pline si cu fermoarele deschise. Goleste buzunarele si inchide fermoarele pentru a le proteja si pentru a nu deforma altele.

Vezi si:  Serviciile de traduceri medicale in era globalizarii

Nu deschizi niciodata hubloul. Apa, caldura si umiditatea sunt cei mai buni factori pentru a favoriza proliferarea de microbi sau de mucegai in pliurile cauciului. Rufele tale vor deveni astfel mai murdare, paradoxal. Deschide deci mereu hubloul dupa fiecare spalare pentru a evacua umiditatea.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns